Categories: SAĞLIK

Diş Ağrısı

Bu şiddetli ağrı, konsantre olmanızı, iş yapmanızı ve kafi uykunuzu almanızı engelleyebilir. Ek olarak, diş ağrısının temel nedenini tedavi etmemek ileride daha büyük sorunlara yol açabilir.

Diş ağrısının, sinüs enfeksiyonu şeklinde ağız sağlığıyla direkt ilişkili olmayanlar da dahil olmak suretiyle birçok sebebi olabilir, lüzumlu tedavi, yaşadığınız diş ağrısının türüne bağlıdır. Diş ağrınız olduğunda evde kendinizin uygulayabileceği tavsiyeler;

İlk deva, ağzınızı ılık tuzlu suyla çalkalamaktır. Tuzlu su, iltihabı azaltmaya ve ağzınızdaki bakterileri öldürmeye destek olabilir. Bir tuzlu su solüsyonu yapmak için, bir bardak ılık suya bir çay kaşığı tuz ilave edin ve ağzınızı 30 saniye çalkalayın, arkasından tükürün.

Soğuk kompres, şişliğin azalmasına destek olabilir ve ağzınızdaki sinirleri uyuşturarak ağrıdan geçici olarak kurtulmanızı sağlar. Soğuk kompres yapmak için birkaç buz küpünü bir havluya sarın ve her seferinde 15-20 dakika yanağınızda tutun.

Nane çayı: Nane, diş ağrısını hafifletmeye destek olabilecek uyuşturma özelliklerine haizdir. Bir fincan nane çayı demleyin, soğumasını bekleyin ve tükürmeden ilkin ağzınızda çalkalayın.

Reçetesiz satılan ağrı kesiciler: İbuprofen yada asetaminofen şeklinde ağrı kesiciler, ağrı ve iltihaplanmayı azaltmaya destek olabilir. Tavsiye edilen doza uyduğunuzdan güvenli olun.

Karanfil yağı: diş ağrısını gidermek için zekice kullanılırsa etkili olabilir. Muntazam uygulamak ve yutmaktan kaçınmak fazlaca önemlidir. Karanfildeki öjenol, organik bir antiseptik ve anestetik görevi görür. Etkilenen bölgeye karanfil yağı sürmek yada ağrılı dişin yanına tüm bir karanfili yerleştirmek ağrıyı hafifletebilir.

Sarımsak ağızdaki enfeksiyonla savaşmaya destek olabilecek organik bir antibiyotik olan allisin ihtiva eder. Bir diş sarımsağı ezin ve birkaç dakika direkt etkilenen dişe uygulayın, arkasından durulayın.

Kaçınılması ihtiyaç duyulan uygulamalar; Aspirinin direkt dişe yada diş etlerine uygulamayın. Bu yanmaya ve tahrişe niçin olabilir. Etkilenen dişe pişmeden soğan yerleştirmeyin. Bu tahriş edebilir ve ağrıyı daha da kötüleştirebilir. Gargara olarak alkol yada hidrojen peroksit kullanmayın. Bu, diş etlerinde tahrişe ve hasara niçin olabilir.

Kendi kendine geçmeyen şiddetli ağrı, şişme, ateş, yutma güçlüğü var ise ne olursa olsun diş hekimine görünmelisiniz. Bigün sonrasında geçen katlanılabilir bir diş ağrınız var ise, endişelenmeniz gerekmeyebilir. Sadece semptomlar kötüleşir, devam eder yada gelişirse diş hekiminizi aramayı geciktirmeyin. Ay süresince birkaç kez gelip giden bir diş ağrınız var ise, bu da bir kaygı deposu olabilir ve diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz.

admin

Recent Posts

Basit ve lezzetli bir pizza tarifi

Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…

5 ay ago

Acil Tıp Uzmanı Hangi Rahatsızlıklara Bakar?

Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…

5 ay ago

1 Ocak’tan İtibaren Geçerli Olacak: Toplu Ulaşımda Yeni 60-65 Yaş Kararı

Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…

5 ay ago

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında

Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…

5 ay ago

Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti

Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…

5 ay ago

Akut Bakteriyel Rinosinüzit tedavi yöntemleri, nedenleri, tanısı

Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…

5 ay ago