Özellikle deforme olmuş tırnaklara yapılan uygulamaların tırnağa daha çok zarar verdiğini söyleyen Podolog Zehra Albayrak; “Jel, akrilik takma protez tırnaklar, kalıcı ojeler günümüzde pek çok kadın tarafından da tercih ediliyor. Çok da güzel, bizi sürekli oje sürme derdinden kurtarıyor ve tırnaklarımız her daim bakımlı duruyor. Ancak tırnak bu şekilde maalesef uzun süre nefes alamıyor. Özellikle kırılmış, çatlamış ve sağlıksız tırnaklara yapılan bu uygulamalar son derece zararlı. Tırnağın uzun süre kapalı kalması tırnağın hava almamasına, incelmesine, deforme olmasına, tırnak yapısının bozulmasına yol açabiliyor” dedi.
Albayrak bu tip uygulamalarla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri ise şöyle sıraladı:
Podologlar olarak bizlerde onikoplasti uygulamamızı kısa süreli kullanımlar ve asla canlı dokuya zarar vermeyen medikal malzemeler ile geçici görünüm ve tırnak bütünlüğünü tamamlamak için uygulamalar yapıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken verilen süre içinde tırnaktan temizlenmesidir.
Tırnağın en üst tabakası temizlik işleminden sonra kaybolacağı için takviye olarak bakım yağlarının kullanılması gerekir.
Uzun süre kalmış ve bakteri oluşmuş ise antiseptik ve antifungal solüsyonlar kullanılmalıdır.
Tırnak kenarların da bulunan etlerin sertleşerek ve kuruyarak tekrar çıkmaması için besleyici naturel peelingler düzeli olarak yapılmalıdır. Asla tırnak kenarları makas ile kesilmemelidir.
Yüz makyajımız da olduğu gibi tırnaklarımızda oje kullanıldıktan sonra bekletilmeden silinmelidir.
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…