Türkiye’nin en önemli projelerinde görev yapan mühendislerin eğitim ve araştırma çalışmalarını artırması hedeflenirken, aynı zamanda üniversitelerin tecrübelerinden de kazanım sağlanacak. 2023 yılına kadar ulusal ve uluslararası konumda özellikle havacılık ve mühendislik alanlarında güçlü konumda olan üniversiteler ile işbirliğinin artırılması hedefleniyor.
“Araştırma ve eğitim gibi önemli konularda da altyapımızı ve temellerimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz”
Akademik işbirliklerinin artırılması hakkında konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil şunları kaydetti: “Köklü üniversitelerimiz ile birlikte akademik çalışmalar gerçekleştirmek şirketimiz ve mühendislerimizin akademik olarak da kuvvetlenmesini sağlayacak. Gençlerimize, yaptığımız projeleri anlatmak için daha fazla alandan ulaşmalı, onlara yaptığımız projeleri anlatmalı ve görmelerini sağlamalıyız. Milli projelerimizi oluşturmak için yalnızca altyükleniciler ve yaptığımız çeşitli anlaşmalarımız ile bir ekosistem sağlamıyor, araştırma ve eğitim gibi önemli konularda da altyapımızı ve temellerimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz.”
Basit ve lezzetli bir pizza tarifi: Malzemeler: Hamur için: 500 gr un 1 paket (10…
Acil Tıp Uzmanının Görevi Acil tıp uzmanları, sıhhat hizmetleri sunumunda dirimsel bir yere haiz olan…
Yeni Düzenlemenin Amacı Yeni düzenleme, 1 Ocak'tan itibaren 60-65 yaş aralığındaki bireylerin toplu ulaşımda daha…
Emeklilere Yılbaşı İkramiyesi Verilecek mi? Gözler Hükümetin Açıklamasında Yılbaşı yaklaşırken, emeklilerin en çok merak ettiği…
Uzak Şehir 6. Bölüm Özeti Uzak Şehir dizisi, her bölümünde izleyicilere yoğun duygusal deneyimler sunarak…
Akut Bakteriyel Rinosinüzit AKUT BAKTERİYEL RİNOSİNÜZİT Akut rinosinüzit, paranazal sinüs mukozasının enflamasyonudur. Burun mukozası da…