Apple’ın 18 Ekim’de tanıttığı bu cihazların en erken teslim zamanı kasım ya da aralık. Sadece bu tarihleri bile aşabileceği söyleniyor. Şundan dolayı fabrikaların üretim bandında mühim bir gecikme söz mevzusu.

Haliyle başta akıllı telefon ve bilgisayar üreticileri olmak suretiyle otomobil şeklinde mikro çip gerektiren teknolojik cihazların da hem üretim hem de tüketiciye ulaşımında mühim aksamalar görülüyor. Kasım ve aralık ayındaki teslimat ise ‘ön sipariş’ veren kullanıcılar için verilen tarih oluyor.

Ön siparişten sonrasında sipariş veren kullananların ise MacBook Pro’ları aralık ayını da geçebilir. Tanıtımın peşinden ön sipariş verenler 26 Ekim tarihinde ürünlerine kavuşacak.

Apple, MacBook Pro teslimat tarihlerini aksıyor, aylar sonra ulaşacak

14 inç Macbook Pro için teslimat tarihinin 16-23 Kasım arası olduğu görülüyor.  MacBook Pro 16 inç içinse teslimat zamanı 23 Kasım -1 Aralık olarak gösteriliyor. Daha yüksek depolama alanına haiz modelleri seçerseniz 23 Aralık’tan sonrasında elinize erişmesi büyük olasılık.

Öte taraftan MacBook Pro’da niçin çentik olduğu da açıklandı. Apple’ın ürün yöneticilerinden birisi olan Shruti Haldea, Apple’ın çerçevelerini yüzde 24 oranında incelttiğini ve 3.5 mm inceliğine getirdiğini aktardı. Üst bölümde yer edinen çerçeve de çentik yardımıyla yüzde 60 oranında inceltildi.

MacBook’lara çentik eklemenin kullanıcılara sunulan ekranın daha da artması için ‘zekice bir yol’ bulunduğunu da vurgulayan Haldea, bu çentiğin istenirse ‘geçici’ olarak gizlenebilecek.