2013 Ramazan Fitresi :

Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan ayı fitre miktarını 2013 yılı için asgari olarak 9 lira 25 kuruş olarak belirledi.

Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan, oruç ibadetinin farz olduğunu hatırlatarak, Allahın emrettiği oruç ibadetinin İslam’ın beş temel şartı arasında olduğunu yineledi.

Bu ibadeti ileri derecede sağlık problemleri gibi birtakım sıkıntılar sebebiyle tutamayanların her oruç için verecekleri bedel olarak nitelendiren Karadoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki rakamı 9 lira 25 kuruş olarak belirlediğini söyledi.

Zekatın verilebileceği vasfı taşıyanlara fitrenin de ödenmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Karadoğan “Bu rakam asgari bir tutardır. Bunun altına inemezsiniz. Kişi imkanları ölçüsünde kendi arzusuyla daha da arttırabilir. Fitreleri verirken karşımızdakini incitmemeye dikkat etmemiz gerekiyor. Oruç ibadeti Allahın farz kıldığı yani emrettiği ibadetler arasında. Eğer sağlığımız elveriyorsa mümkün olduğunca bu ibadeti yerine getirmek kişilerin kendisine faydası olacaktır. Eğer tutamıyorsak ve zengin vasfında bulunuyorsak bu bedelin ihtiyaç sahiplerine verilmesi en doğru davranış olacaktır” şeklinde konuştu.