[ad_1]

Kamuajans.com – Özellikle 2018 yılı içerisinde oldukça rağbet gören YÖKDİL sınavının 5. sinin geçtiğimiz hafta sonunda tamamlanmasının ardından gözler öncelikle YÖKDİL sınavının soru ve cevaplarının yayınlanmasına daha sonra da sınav sonuçlarının açıklanmasına çevrildi. Sınav sonuçları 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve kendine özgü bir puanlama sistemi esas alınacaktır.YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. 4. düzenlenen YÖKDİL Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi. 5. YÖKDİL Sınavı sonrası soru ve cevapların bu hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.


5. YÖKDİL Sınavı 22 Eylül 2018 tarihinde saat 14.00’da tek oturum halinde gerçekleştirildi. Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru soruldu ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verildi.

22 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen YÖKDİL 2018 Sonbahar Dönemi Sınavı soruları ve cevap anahtarları adayların erişimine açılmıştır. Sınav itirazları 24-28 Eylül 2018 tarihleri arasında, YÖKDİL Sınavı Kılavuzunda belirtilen usulde yapılacaktır.

Değerlendirme

 Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden, yalnızca doğru cevaplar dikkate alınarak yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir Adayın birden fazla cevap verdiği sorular yanlış kabul edilecektir. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle “geçersiz” sayıldığı takdirde, sınava giren adayların ilgili soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Puan hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) × 100] formülü kullanılacaktır.

KamuAjans.com – Özel Haber



[ad_2]