2019 Kosgeb Destek Kredisi Nasıl Alınır – Kosgeb Başvuru Şartları

Yeni iş yeri açacaklar yada iş yerini büyütmek için hibe arayışında olanlar, kosgep kredisi ile problemlerine anlık çözümler getirebilir. Bundan dolayı 2019 kosgep kredisi nasıl alınır ve müracaat şartları neler olduğunu bu yazı ile öğrenebilirsiniz.

Kosgeb Kredileri 2019

Yeni bir iş ile uğraşmayı düşünenlerin en büyük problemi nakit sıkıntısı olmuştur her zaman. Bankalardan faizsiz kredi çekmek neredeyse olanaksız olmakta, en düşük kobi yada ihtiyaç kredisi faiz oranı %2.5 üzeridir. Dolayısı ile bir alayım derken, 2.5 kat ödemek zorunda kalabilir esnaflar. Bundan dolayı her kişi faizsiz bir halde kendisine destek olan etkenlerin ardında koşmakta. Bunlardan biri de kosgeb kredileri olup, kosgep üstünden faizsiz kredi alabilir ve mevcud işletmenizi büyütecek nakit parayı bulabilirsiniz. Sadece kosgeb müdürlükleri, her insana bu desteği vermemekle birlikte lüzumlu olan şartların sağlanmasını talep etmekte. Bunlardan biri de girişimcilik sertifikası olup, her 2 yada 3 ayda bir olmak suretiyle tüm illerde eş zamansız olarak bu kurslar açılmakta ve katılım sağlanmakta.

Girişimciler için büyük fırsat sunan kosgeb kredileri 2019 senesinde da para dağıtmaya devam ediyor. Geçen yıllara bakıldığında esnafa faizsiz 50 bin lira vermekle birlikte bu yıl 100 bin liraya kadar çıkabilir. Sadece lüzumlu olan tutarlar ve destekleme şartları, kamuoyuna açıklanacak ileriki zamanlarda.

Kosgeb Kredilerini Kimler Alabilir?

Kosgeb bağışlama programları için genel anlamda girişimcilik sertifikası ister. bu sertifikayı 32 saat devam eden kosgeb kurslarından alabilirsiniz. Her il de 81 ilin tamamında kosgeb kursları her 3 ayda bir açılmaktadır. Sadece kurs açılma süreleri değişkendir kısaca bir ilde daha erken girişimcilik kursları açılmışken, öteki illerde değişik aylarda açılabilir.

Kursu başarı göstermiş geçiren adaylar, saptanca dahilinde bağışlama programları işlemine devam eder. Burada mühim olan ve dananın kuyruğunun koptuğu manasında bir iş planı hazırlamanız gerekiyor. Doğrusu kosgeb bağışlama kredisini hangi amaçlar ile ne şekilde hangi araçlar ile alacağınızı detaylandıran 30 sayfalık bir izahat projesi yapmanız gerek.

Ev hanımlarının kosgeb başvuruları daha süratli onaylandığını belirtelim. Bilhassa evli iseniz başvuruyu eşinizin adına yapmanız siz değerli üyelerimizin yararına olacaktır. Sizlerde faizsiz kredi müracaat şartlarını merak ediyorsanız aşağıdaki evrakları öncesinden hazırlamanız siz değerli üyelerimizin zamandan kazanmasını elde edecektir.

Ilk olarak aşağıdaki adımları yapalım ;

  1. İlk olarak lütfen BURAYI tıklayınız.
  2. Sonrasında menünün en aşağısında yer edinen iki kutucuğu işaretleyiniz.
  3. Yeni en altta yer edinen ” başvur ” butonuna tıklayınız.
  4. Ekranın ortasında oluşturulan kutucuk da ilgili bölgeleri doldurunuz. Sonrasında ileri diyerek işlemi sonlandırın

İlgili evraklar dahilinde kosgeb il müdürlüklerine gidilmelidir. Ek olarak informasyon almak için kosgeb telefon numarasından da destek alabilirsiniz. Bunun için

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/iletisim

yukarıdaki adresten hangi ilde bulunuyorsanız, o ile tıklayarak yazışma numarasına bakabilirsiniz.

Kosgeb Kredi Şartları 2019

Devletin bilhassa kosgeb il müdürlüklerin sizlerden talep etmiş olduğu bir ekip evrakların bulunduğunu belirtmiştik. Bundan dolayı belgelerin eksiksiz ve müracaat tarihini geçirmemeye itina göstermelisiniz. Aksi takdirde evraklar tam olsa bile, bağışlama yada faizsiz kredilerden yararlanamazsınız. Aşağıdaki kısımları muhasebeci ile görüşerek informasyon almanız da yarar var.

  1. İşletmenizi kurun ve lüzumlu harcamaları yapınız. ( Faturalarını almayı ne olursa olsun dikkatsizlik etmeyin )
  2. Veri tabanına kayıt olun.
  3. Kobi beyannamesi formu doldurun.
  4. Bildi dokümanı çıktısı alın
  5. Girişimcilik Destek Programı başvurunuzu e-kobi girişi yaparak sağlayınız.
  6. İşletme evraklarınız, ve çıktısını aldığınız dokümanlar ile size en yakın birime ödemenizi almak için başvuruda bulununuz.

Kosgeb kredileri şartlarına bakıldığında esnaflar için genel anlamda ticari sicil detayları talep edilirken, bireysel başvurularda ise girişimcilik sertifikası talep edilerek buna gore proje fikirlerinden kabul edilenlere kredi ve bağışlama verilmektedir.