Evet, hepimizin merakla beklediği an geldi ve 2007’de FT-HS konsepti ile temelleri atılan en yeni Supra sonunda karşımıza çıktı. Ülkemizde fiyatı sebebiyle çok fazla talep olamayacağını düşündüğümüz aracın yurt dışı fiyat etiketlerine baktığımızda peynir ekmek gibi satılacak olması kaçınılmaz görünüyor. Hepinizin bildiği gibi genellikle firmalar aracın fiyatını bu tip lansmanlarda açıklamaz fakat Toyota yeterince beklediğimizi düşünmüş olacak ki yeni Supra’nın giriş fiyatını anında açıkladı. 2019 model Toyota Supra Amerika’da sadece 49.990$’a satılacak.

Bu fiyata kendinize 3.0 litrelik 6 sıralı silindirli 340 beygir gücündeki bir Supra satın alabileceksiniz. Arkadan çekişli ve 50:50 ağırlık oranına sahip olan bu mükemmel alet; adaptif süspansiyonlara, aktif arka diferansiyele ve launch control’e sahip olarak gelecek. Güvenlik açısında da kullanıcıları tatmin etmeyi amaçlayan Toyota, aracı son model güvenlik donanımları ile süslemiş. Model ön çarpışma uyarı sistemi, otomatik fren sistemi, şerit takip kontrolü, yol levhası asistanı ve otomatik ayarlanan uzun farları ile gelecek.

Supra ailesinin Amerika’daki bir diğer versiyonu ise 3.0 Premium olacak. Mekanik olarak kardeşi ile aynı özellikleri taşıyacak aracın donanımı, haliyle, daha fazla olacak. 53.990$’a kullanıcılar daha geniş 8.8 inçlik dokunmatik ekrana ve daha fazla standart donanıma sahip olacak. Bu standart donanımlar arasında kablosuz Apple CarPlay sistemi, 12 hoparlörlü JBL ses sistemi, Supra Connects servisleri ve şık bir HUD bulunuyor. Toyota, koltuk kafalıklarına da ısıtıcı yerleştirmiş.

Bu iki model satışa sunulmadan önce Toyota’nın Launch Edition modellerinin tükenmesini beklemeniz gerekecek. İlk 1500 aracın tamamı 3.0 Premium donanımı ile süslenecek ve 55.250$’a satışa sunulacak. Bu fiyat 17 senelik aranın ardından hayatımıza giren ilk 1500 Supra’nın özel kalması için tasarlanmış. Ayrıca alıcılar araçlarının her köşesinde karbon fiber bir Launch Edition logosu ile karşılaşacak.

Launch Edition modeller yaz aylarından itibaren satışa çıkacak. Fakat gerçek bir Supra hayranıysanız uçağa atlayıp Arizona’ya uçmanızı öneriyoruz zira üretilecek ilk Supra, önümüzdeki hafta bir açık arttırma ile satışa sunulacak. Tabi cebinizin dolu olması gerektiğini de unutmamanız gerek.

Kaynak: Toyota

(Toplam: 19, Bugün: 1 )