[ad_1]

Ani kaçış manevralarını test eden “geyik testlerimizin” yeni bölümünde konuğumuz dördüncü nesil Toyota Yaris oldu. Uzun süredir sizlerden yoğun istek alan model, bakalım nasıl bir performans göstermiş?

Videomuza konuk olan spesifik modelin bir hibrit olmadığını belirterek başlayalım. Testimizdeki model 1.5 litrelik atmosferik benzinli motora ve 10 ileri kilitli oran sunan Multidrive S adındaki CVT şanzımana sahip. Bu da şimdiden kendisini özel bir model yapıyor zira Yaris ailesinin genellikle hibrit olarak tercih edildiğini biliyoruz. Bu arada modelin yola, 185/65 R15 ölçülerindeki Continental Eco Contact 6 lastikleri ile tutunduğunu belirtelim.

Yaris’in oldukça şaşırtıcı bir performans gösterdiğini paylaşmak gerek. Düşük süratlerde beklenen performansın çok daha üstünde bir çizgi gösteren Yaris‘i, şu ana kadar soktuğumuz en zorlu geyik testi performanslarına sokmaya başlıyoruz. Yaklaşık 1.200 kilogramlık bir kuru ağırlığa sahip olan model testlere 78 km/sa hızla başlıyor. Testlerin yapıldığı esnada hava sıcaklığının yaklaşık 30 derece olduğunun da altını çizelim.

Videonun sürprizlerini kaçırmamak adına sizlerle daha fazla detay paylaşmak istemiyoruz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi Bursa’da geyik testine giren en yetenekli modellerden biri olmayı başardı dördüncü nesil Yaris şimdiden. 

Daha fazla geyik testi için YouTube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. 

[ad_2]