[ad_1]

Volkswagen, Nisan ayında makyajlı versiyonlarını tanıttığı B segmenti temsilcisi Polo‘yu Türkiye’de satışa sundu. Aracın, içerisinde yer aldığı segment dolayısıyla birçok rakibi bulunuyor. Bakalım Polo, yeni yüzüyle kıyasıya rekabetin neresinde olacak.

Makyaj öncesinde Avrupa pazarlarında 1.0, 1.5 ve 2 litre hacimli, benzinli motorlarla sunulan otomobil operasyon sonrasında 1.5 litre hacimli üniteye veda etmişti. 1.0 TSI’ın 95 ve 110 beygir güç üretebilen iki seçeneği olsa da Türkiye bunlardan sadece ilkiyle yetincecek.

Aynı motorun atmosferik emişli seçeneğinde 80 beygir güç sunan Polo’nun giriş versiyonlarında bu ünite görev yapıyor. Sadece manuel şanzımanla alınabilen bu motorun aksine turbo beslemeli üniteyi, yaklaşık 22.000 TL farkla çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla da satın almak mümkün.

Üç donanım paketiyle sunulacak olan Polo, Volkswagen’in yeni donanım isimleri olan Impression, Life ve Style’ı kullanmaya başladı. İncelememize konuk olan araçta yer alan Life paketi, makyaj öncesinde Highline’ın opsiyonel donanımında yer alan bazı kalemleri standart olarak sunmasıyla dikkat çekiyor.

Genel olarak makyajlar araçların ön bölümünde yoğunlaşsa da Volkswagen, Polo’nun görünümünü yenilerken arka bölüme de odaklanmayı tercih etmiş. Güncel Golf‘ün arkasını andıran bölümde LED stopların bagaj kapağına doğru uzadığı görülebiliyor. Bu arada bütün versiyonlarda LED farların da standart olduğunu belirtelim.

Peki makyajlı Polo ne kadar gelişim göstemiş? Kazandığı yenilikler rakipleri karşısında elini güçlendirecek mi? Cevapları incelememizde bulabilirsiniz. Hepinize iyi seyirler.

[ad_2]