Astrolojide, gökyüzündeki yer edinen 12 takımyıldızından her birisine burç denir. TDK da, burç terimini bu şekilde açıklamıştır. Horoskoplarda çizilen göksel haritalardaki daire üstüne yerleştirilmiş halde, 12 bölümden her birisini oluşturan burçlar; aslen bir nevi takımyıldızlarının kendisidir.

2023 Ağustos Ayı Hangi Burç?

23 Temmuz ile 23 Ağustos arasındaki tarihlerde doğan kişiler Aslan burcudur. 24 Ağustos – 23 Eylül arasındaki tarihlerde doğan kişiler Başak burcudur.

Ağustos Ayında Doğanların Burcu Nedir ve Özellikleri Iyi mi Olur?

23 Temmuz ile 23 Ağustos arasındaki tarihlerde doğan kişiler Aslan burcudur. Burç grupları ateştir. Yönetici gezegeni Güneş olan aslan burcunun favori renkleri sarı, turuncu, kehribar ve altın rengidir.

Sarı safir uğurlu taşlarıdır. Talihli sayıları 1 ve 4 olan aslan burcunun talihli günü pazardır. Ayçiçeği ve kasımpatı bitkilerinin yanı sıra portakal, limon, ceviz, badem, defne ve hurma da en sevilmiş olduğu ağaçlardır.

24 Ağustos – 23 Eylül arasındaki tarihlerde doğan kişiler Başak burcudur. Burç grupları topraktır. Yönetici gezegeni Merkür olan başak burcunun favori renkleri mavi, yeşil tonlarıdır.

Mavi safir uğurlu taşlarıdır. Talihli sayıları 5 olan başak burcunun talihli günü çarşambadır. Fındık, kayın, meşe ağaçlarının yanı sıra açelya, sarı menekşe, lavanta, zambak en sevilmiş olduğu çiçeklerdir.