Türkiye’de 2023 senesinde en fazlaca hangi yiyecek tarifleri arandı? İşte Türkiye’de 2023 yılına damga vuran yiyecek tarifleri

Cevizli Güllaç

Ramazan denince akla ilk gelen şeylerden biri de güllacın zarif görüntüsü ve insanoğlunun içini ferahlatan kokusudur. Vakit içinde dilden dile aktarılırken güllaç adını alan bu hafifçe ve leziz tatlı, ramazan sofralarının aranılan lezzeti olmuştur. İftar saati ulaşınca oruç tutanlar yemekler kadar güllaç için de sabırsızlanırlar. Her yol popüler olan bu tatlı 2023 senesinde da oldukça popüler oldu.

Krem Karamel

Fransız ve İspanya mutfağının gözde lezzetleri içinde yer edinen krem karamel tarifi, evde çoğunlukla meydana getirilen sütlü tatlılarımızdan krem karamel kıvamı ve karameliyle damaklarda enfes bir tat bırakıyor.

Topik

Topik ya da öteki söylenişiyle topig , vejeteryan köftesi olarak nitelendirilebilir. nohut bazlı bir hamurdan oluşan , çoğu zaman patates yada unla karıştırılan topik, soğan , fındık ve kuş üzümü dolgusunun etrafını saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılmış bir Ermeni yemeğidir. Ek olarak malzemelerinde tahin, topiğe değişik bir tat katar.

Kayseri Yağlaması

Yağlama tarifi Kayseri yöresinin sevilen yiyecekleri içinde yer almıştır. Kendisine özgü olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük elde eden Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat oluşturulan ve şebit isminde olan bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en mühim nokta oluyor.

Ev Baklavası

Baklavanın her türünü ayrı seviyor, cevizli ya da fıstıklı olsun, ondan asla vazgeçemiyoruz. Baklava denilince başrolü hiç kimseye kaptırmayacak olan tek baklava ise şöyleki şerbeti tam kıvamında incecik açılmış, bolca cevizli kıyır kıyır bir ev baklavasıdır. 2023 senesinde da bu lezzetten vazgeçmeyerek çoğunlukla aranılan tariflere eklemişiz.