Apple Vision Pro, iPhone 16, Samsung Galaxy S24 Ultra, ve Humana AI pin şeklinde 2024 senesinde göreceğimiz yeni cihazlar için heyecanlanıyoruz. Peki geleceği resmen duyurulmamış sadece elimizde varlıklarına dair “ipuçları” bulunan teknolojik cihazlar neler?

iPad serisine yeni bir ekran teknolojisi ve USB-C bağlantısının daha çok iCihazda bulunmasının yanı sıra, 2024 senesinde popüler bir taşınabilir oyun konsolu da güncelleme alabilir.

Sözü fazla uzatmadan size “sus ve paramı al!” dedirtecek beş teknolojik ürünle ilgili iddiaları sunalım:

1. Nintendo Switch 2

Video Games Chronicle‘a nazaran, Nintendo Switch 2’nin 2024’ün ikinci yarısında raflarda yerini alması planlanıyor. İddianın deposu olarak da “Nintendo’nun yeni nesil konsol planlarından haberdar olan birden fazla şahıs” gösteriliyor.

Nintendo Switch OLED
Credit: Adam Rosenberg / Mashable

Tutarları düşük tutmak için bu cihazda da LCD açık oturum kullanılacağı ve fizyolojik oyunlar için kartuş girişi bulunacak cihazın taşınabilirliği gene benzersiz olacak. Daha yüksek görüntü kalitesindeki oyunlar için, depolama alanının da daha büyük olması planlanıyor.

2. Windows 12

Windows işletim sisteminin yeni nesline hazır mısınız?

Tayvan merkezli ve iş dünyası odaklı gazete Commercial Times’a nazaran, Microsoft, Windows 12’yi 2024 senesinde yayınlayacak.

Windows 11’in benimsenmesi uzun sürdü, umarız Windows 12 için bu durum değişik olur.
Credit: Microsoft

Yeni nesil işletim sistemi, yeni gelecek “YZ PC’ler” ile örtüşecek. Lansweeper‘a nazaran kullananların yalnız yüzde 8,35’i Windows 11’e geçiş yapmış oldu.

Eğer Windows 12 çıkış geçmişine dair bu iddia doğruysa, Windows 12’nin ne kadar kabul göreceğini kovuşturmak garip olacak.

3. OLED ekranlı iPad Pro

Yeni nesil iPad Pro modelleri OLED ekranlarla gelecek ve 2024 senesinde satışa çıkmaları planlanıyor. LED ve mini-LED panellerin tarihe karışacağını söyleyen iddianın sahibi ise Bloomberg’den Mark Gurman. M3 işlemci ile çalışacak iPad Pro’lar, böylece 14 inçlik M3 MacBook Pro ile aynı işlemciye haiz olacak.

Yeni iPad Pro modelleri için OLED ekranlar yolda.
Credit: Apple

Ekranlarda göreceğimiz bu güncelleme daha iyi parlaklık ve güç verimliliğini de bununla beraber getirecektir.

Başka bir not olarak da, Magic Keyboard’ın da yeni tasarıma geçeceğini belirtelim, alüminyum olacak yeni Magic Keyboard’lar, MacBook’lardaki klavyelere benzeyecek.

4. AirPods 4 – Bul ve gürültü önleme

Gurman ek olarak dördüncü nesil AirPods’larda Bul desteği ve gürültü önleme özelliği olacağını belirtiyor, işaret etmiş olduğu tarih ise gene 2024.

Apple AirPods Pro serisine dair pek bir şey duymadık.
Credit: Stan Schroeder / Mashable

Hemen hemen AirPods Max sahibi olmadıysanız, 2024 bunun için de doğru yıl olabilir. Apple’ın 2024 senesinde AirPods Max modellerini USB-C ile donatıp, satışa sunmuş olacağı belirtiliyor.

5. Samsung’un ilk ‘YZ telefonu’

Samsung’un her yıl Ocak ya da Şubat aylarında yeni Galaxy S serisi telefonları tanıttığını biliyoruz. Sadece bu yıl gelecek olan cihazlar, Galaxy Club tarafınca fark edilen patent başvurularına nazaran Samsung’un ilk YZ destekli telefon serisi olacak.

Yeni nesil Galaxy S cihazlar YZ güncellemesi alacak şeklinde görünüyor.
Credit: Samsung

Bunun ne anlama geldiğini kestirmek zor, sadece Samsung’un Küresel Ürün Planlama Müdürü Junho Park’ın firmanın üretici YZ mevzusunda “ciddi yatırım” yaptığını söylemişti.

Eğer bu iddia doğruysa, Samsung’un ilk YZ telefonunun, 17 Ocak’ta gerçekleşeceği iddia edilen Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtıldığını görebiliriz.

Öteki cihazlar

2024 yılı için bizi heyecanlandıran öteki cihazlar içinde iPad mini 7, M3 işlemcili ve yenilenmiş MacBook Air de yer ediniyor. Başta söylediğimiz şeklinde; “sus ve al paramı!”


Kimberly Gedeon’ın haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi