Her yıl binlerce yabancı yatırımcıyla yerli iş ortaklarını bir araya getiren, sektör temsilcilerini kuvvetli ve yön veren etkinliklerle buluşturan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl da Tecim Bakanlığı’nın yardımı ile ICA Events tarafınca düzenleniyor. 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde, TÜYAP Fuar ve Kurultay Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan fuar, Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Şimal Afrika’yı kapsayan bölgedeki en büyük, dünyada ise beş büyük yapı fuarından biri olarak yeni iş birlikleri kurulmasında büyük bir rol oynuyor.

Türkiye’nin inşaat ve yapı sektöründe yükselen bir yıldız olmasına katkıda bulunarak, yürüttüğü internasyonal iş birlikleriyle dünya genelindeki data ve iş fırsatlarının bölgeye aktarılmasına katkı sunan fuar, VIP Alım Heyeti Programı kapsamında 50 ülkeden 300’den fazla yabancı satın almacı katılımcılarla buluşacak.

4 gün sürecek fuarda 100’e yakın konuşmacının katılımıyla “Daha iyi mimarlık, daha iyi mühendislik” ve Depreme Dayanıklı Sıfır Enerji Binalar” kapsamlarında çeşitli oturumlar düzenlenecek. Fuarın kapsamlı etkinlik programında başta “yapılarda zelzele güvenliği” olmak suretiyle sektörün gündemdeki mevzuları, alternatif yapı trendleri ve sürdürülebilir araç-gereç ile yenilikçi, güvenli inşaat uygulamalarının ipuçları gündemde tutulacak.

Türkiye’de inşaat sektöründeki son gelişmelerden bahseden Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, “Türkiye, 2 ay ilkin son yüzyılda yaşanmış en büyük depreme şahitlik etti. Depremin peşinden sektör profesyonelleri Yapı Fuarı’nda depreme dayanıklılık mevzusu ile sıfır enerji bina ilişkisine ışık tutacak, bilhassa kentsel dönüşümün ne kadar elzem bulunduğunun altı çizilecek ve doğru uygulamalar hakkında bilgiler paylaşılacak” dedi.

Yapı Fuarı’nın bir geleneği olarak her yıl katılımcılar adına bir STK’ya bağış yapıldığını belirten Keskin, bu yıl yaşanmış olan zelzele felaketi sonrasında TEGV’in (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) toplumsal mesuliyet projesine katıldıklarını, afet bölgesindeki 250 çocuğun 1 yıl süresince nitelikli eğitim almasına katkı sağladıklarını belirtti.