Burçlar, gökyüzünde belirli bir vakit diliminde doğan insanların kişilik özellikleri, kabiliyetleri, ilgi alanları ve geleceğe yönelik beklentileri hakkında informasyon veren sembollerdir. Dört elemente nazaran sınıflandırılırlar. Her bir element grubunda 3 tane burç yer alır.

Toprak Burçları 

Toprak burçları, astrolojide Boğa, Başak ve Oğlak burçlarını ifade eder. Toprak burçları ergonomik, güvenilir ve çalışkan kişiliklere haizdir. Yaşamın gerçeklerine odaklanıp somut hedeflere ulaşmak için çaba gösteren toprak burçları, bununla birlikte sabırlı, sadık ve tutumlu olma eğilimindedir.

Toprak Grubu Burçları ve Özellikleri Nedir? 

Toprak burçları, duygularını kolayca ifade etmekte zorlanabilir yada başkalarının duygularına karşı duyarsız görünebilir. Toprak burçları, aşırı eleştirel, inatçı yada katı olabilir. Toprak burçları, çoğu zaman maddi güvenlik ve istikrar ararlar ve lüks yada serüven ardında koşmazlar. Toprak burçları, doğayla ve bedenle olan bağlarını güçlendirmek için meditasyon, yoga yada bahçecilik şeklinde aktivitelere yönelebilirler.

Toprak burçları, zodyakta yer edinen dört elementten biridir. Bu burçlar, stabil, ergonomik ve disiplinli olmalarıyla tanınır. Ek olarak güvenilir, sabırlı ve materyalisttirler. Toprak burçlarının negatif özellikleri ise esnek olmayan fikir yapısı, kıskançlık, inatçılık ve karamsarlıktır. Toprak burçlarıyla ilişki oluşturmak için sabırlı olmak, duyguları net bir halde ifade etmek ve itimat vermek gerekir. Onlar için uygun kariyer seçenekleri ise mühendislik, muhasebe, yöneticilik, mimarlık şeklinde alanlardır.