Kişinin hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir durum olan ağız kokusunun bazı hastalıkların da habercisi olabileceğine dikkat çeken Diş Hekimi Alper Çıldır, “Diş çürükleri ve dişeti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Bu nedenle mutlaka diş sağlığı ve bakımına önem verilmeli.

Düzenli olarak günde en az iki defa dişlerin fırçalanması ve ağız gargarası kullanılması büyük önem taşır. Diş eti sağlığı da çok önemlidir. Yılda en az iki defa düzenli diş hekimi kontrolünde olarak dişeti sağlığı kontrol ettirilmeli. Ağız içindeki eskimiş köprü ve diş protezleri zamanla gıda birikmesine yol açarak kötü kokulara neden olabilir. Bu nedenle protez ve köprüleri düzenli aralıklarla kontrol ettirmek, yenilenmesi gerekenleri değiştirmek, eksik olan dişlerin yerleri için gerekli tedavileri yaptırmak gerekir” diyor.

ÇÜRÜK OLUŞUMUNU DA ENGELLİYOR

Ağız kokusundan kurtulmak için bazı önerilerde de bulunan Alper Çıldır, özetli şunları söylüyor:
“Öğün sonrası ağız içerisindeki asidik ortamı bazik hale çevirecek peynir gibi ürünler tüketin. Bu hem ağız kokusunun önlenmesinde hem de çürük oluşumun önlenmesinde önemli rol oynar. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır Ayrıca içeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanmak da ağız kokusunu gidermede yardımcı olur.



Source link

(Toplam: 17, Bugün: 1 )