Daha önceki Lumia’ların karakteristik özelliklerini barındıran 720, parlak ve canlı renkleri, Windows Phone  işletim sistemi, güçlü kamerası ve uzun pil ömrü ile öne çıkıyor.

İLK DOKUNUŞ

Lumia 720’nin 4,3 inç büyüklüğündeki ekranının çözünürlüğü 800×480, 16M renk derinliği olan ekran Windows Phone işletim sisteminin parlak renklerini yansıtmakta, küçük kardeşi 620 kadar mahir olamasa da yine de başarılı bir performans sergiliyor.

Çift çekirdekli 1GHz işlemciye sahip olan Lumia 720, 512MB’lık RAM barındırıyor. Bu hali ile Windows Phone’u gayet istikrarlı bir şekilde çalıştırıyor.

127.9 x 67.5 x 9 mm boyutlarında ve 128 gram ağırlığa sahip olan telefon, yekpare plastik kasası sayesinde elde rahatça tutulabiliyor.

Cihazın, ses açıp kapama, ekran kilidi ve fotoğraf deklanşörü gibi fiziki tuşlarının tamamı sağ tarafta konumlandırılmış.

Aynı zamanda USB girişi de olan şarj soketi altta, kulaklık jak çıkışı ise sol üstte yer alıyor. Cihazın sağ üstünde mikro SİM soketi, sol tarafın üst  bölümünde de mikro SD kart yuvası bulunuyor.

ÖZELLİKLER

Loş ortamlarda bile çok iyi sonuçlar veren 6,7 Megapiksellik arka kamerada  Carl Zeiss lens kullanılmış ve led flaşla desteklenmiş.

Kamera ile yaptığınız çekimleri ‘Glam me’ uygulaması ile düzenleyebilir, Sinemagraf uygulaması ile de kısa animasyonlara çevirebilirsiniz.

Glam Me ile çektiğiniz fotoğraflara farklı filtreler uygulayabilir ve onları birer sanat eseri haline dönüştürebilirsiniz. kullandıkça ustalaşacağınız bu uygulama ile eğlenceli vakit geçireceğinizi söyleyebiliriz.

Sinemagraf ise belli aralıklarla çekilen fotoğrafların kısa animasyon haline dönüştürebileceğiniz bir uygulama. Hatta buna hareketli fotoğraf bile denilebilir. Bu da Glam Me gibi kullandıkça ustalaşacağınız bir uygulama.

Madem kameradan başladık akıllı çekim özelliği ile devam edelim. Dünyanın en zor işlerinden biri de kalabalık grup fotoğrafları çekmektir. Deklanşöre bastığınız anda kimi size poz verirken bir başkasının gözleri kapalı çıkmış, bir diğerinin de kafası başka tarafa dönük olur. İşte bu akıllı çekim teknolojisi ile aynı anda seri çekimler yapabilir, dileğiniz bölümleri seçip kusursuz bir fotoğraf elde edebilirsiniz.

Video çekim kalitesi 720p HD olan arka kamera oldukça tatmin edici görüntüler sunuyor.

Cihazın ön tarafında yer alan ve görüntülü konuşma ve skype gibi uygulamaları kullanmak için gereken kameranın çözünürlüğü ise 1,3  Megapiksel.

UYGULAMALAR

Öncelikle şu noktayı dile getirmekte fayda var, sektöre daha önce giren rakipleri kadar zengin bir uygulama havuzu olmasa da Windows 8 bu açığı hızla kapatacak gibi görünüyor. Bu sebeple Lumia 720’yi aldıktan ve Microsoft profilinizi tanımladıktan sonra telefonunuzu dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.

Bunun yanında, 720’de diğer Lumia’larda olduğu gibi, Nokia Mix Radio ile 12 milyondan fazla şarkıyı ücretsiz olarak dinleyebilir ve 4 listeyi internete bağlı olmadan da dinleyebilmek için cihazınıza indirebilirsiniz.

Akıllı harita uygulaması Here Maps ile çevrenizde olup bitenleri daha yakından takip edebilirsiniz.

Bing Vision uygulaması ile ürünleri ve barkodları tarayabilir, taradığınız bu ürünleri internette aratabilir, fiyatlar ve özellikleri ile daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Cihazın sosyal medya ile etkileşimi de oldukça iyi, hesabınızı tanımlayıp ekran koruyucunuzu Facebook’taki foto galerinizden besleyebilirsiniz. Tabii bunu yaparken internet kotanızı iyi planlamanız gerektiğini de hatırlatalım.

Ayrıca Lumia 720, kablosuz şarj teknolojisini de destekliyor. Şarj demişken, yoğun olarak kullanıldığında 2000 mAh pilin sizi bir gün rahatlıkla idare ettiğini söyleyebiliriz. Eğer akıllı telefonları çok kurcalayan biri değilseniz tam dolu bir pil sizi 2 gün idare edecektir. Telefonların pillerini çıkararak

SON SÖZ

Diğer markaların bu seviyedeki telefonları ile karşılaştırıldığında bir kaç eksik nokta kalmış gibi de görünse orta seviyede bir cep telefonu almak istiyorsanız, lumia 720 tercih listenizde üst sıralarda yer almayı hak ediyor.