Talat Bulut kimdir – Talat Bulut Hakkında Bilgi

Talat Bulut kimdir – Talat Bulut Hakkında Bilgi

Talat Bulut, (d. 23 Mart 1956, Sarıkamış, Kars), Türk tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.

Eğitimini, Hacettepe Üniversitesi, Elektronik Mühendisliği bölümünde sürdürürken 2. sınıfta yarıda bırakan Talat Bulut, sanat yaşamına 1975 senesinde Ankara Sanat Tiyatrosu’nda Dimitrov adlı oyunda sahneye çıkarak başladı. Uzun süre AST bünyesinde çalışan sanatçı, Türkân Şoray’ın teşvikiyle kamera karşısına geçerek Hazal filmiyle beyaz perdeye adım attı. Bir dönem Türk sinemasının üretkenliğinin azaldığı süreçte etkinliklerine ara verdi. Kaliteli filmlerde oynamayı yeğleyen Bulut; halen beyazperde ve dizi filmlerde rol almanın yanı sıra seslendirme emekleri da yapmaktadır. Geniş seyirci kitlesiyle tanışmasına yol açan film Manisa Tarzanı’dır.

Haiz olduğu ödüller

7. Ankara Film Festivali – 1995, En İyi Adam Oyuncu, Manisa Tarzanı
1. Ankara Film Festivali – 1988, En İyi Adam Oyuncu, Herşeye Karşın
20. Antalya Film Festivali – 1983, En İyi Destek Adam Oyuncu, Derman
37. Antalya Film Festivali – 2000, En İyi Adam Oyuncu, Melekler Evi
22. Siyad Türk Sineması Ödülleri – 2000, En İyi Destek Adam Oyuncu, Abuzer Kadayıf

Rol almış olduğu tiyatro oyunları

Tak-Tik : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1978
Akıllı Hayvanlar : (Ahmet Tünel) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Sakıncalı Piyade : (Uğur Mumcu) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Komün Günleri : (Bertolt Brecht) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
İşçi (oyun) : (Ömer Polat) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
Aladaglı Mino : (Ömer Polat) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Dimitrof : (Hedda Zinner) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
Ana : (Maksim Gorki) – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974

Filmografisi

Yasak Elma – 2018 (dizi)
Erdem Hanım ve Kızları – 2017 (dizi)
Göç Zamanı – 2016 (dizi)
Mucize – 2014
Kasaba – 2009 (dizi)
Mutluluk- 2007
Annem – 2007 (dizi)
Saklambaç – 2005 (dizi)
Aşk Olsun – 2003 (dizi)
Melekler Evi – 2000
Abuzer Kadayıf – 2000
Köçek – 2000 (tv filmi)
Cemile – 1996
Cemile ve Umudun Masalı – 1995
Manisa Tarzanı – 1994
Herşeye Karşın – 1988
Kurtar Beni – 1987
Prenses – 1986
Son Urfalı – 1986
Su – 1986
Yapayalnız – 1986
Yunus Emre – 1986
Kurbağalar – 1985
Kuyucaklı Yusuf – 1985
Fidan – 1984
Karanfilli Naciye – 1984
Firar – 1984
Derman – 1983
Göl – 1982
Çayda Çıra – 1982
Yaşamak Seninle Güzel – 1982
Yılanı Öldürseler – 1981
Beni Bu şekilde Sev – 1980
Hazal – 1979

(Toplam: 61, Bugün: 1 )

Leave a reply:

Site Footer

Sliding Sidebar