Motor1 Türkiye YouTube kanalına bir göz atarsanız Honda Civic ve Hyundai Kona videolarının öteki modellere gore hatırı sayılır şekilde fazla bulunduğunu görebilirsiniz. Bunun sebebi bir ortaklık ya da bu araçları oldukca sevmemiz değil; ülkedeki en oldukca motor, şanzıman, beden tipi kombinasyonu sunan otomobiller içinde yer almaları.

Tüm bu tarz şeyleri niçin söyledim? Şu sebeple bir kez daha makyajlı Hyundai Kona ile karşınızdayız. “Esasen 1.6 CRDi motorun 48 Volt hafifçe hibrit desteklisini detaylıca anlatmıştın! Bu sefer niçin?” diye aklından geçiren kıymetli takipçilerimiz; sebebi ziyaretimiz hayırlı bir iş…

Bugün size B sınıfında rakibi olmayan bir modeli anlatacağız: Hyundai Kona N Line. Kaputu altında yatan 1.6 litrelik T-GDI turbo benzinli motorundan tam 198 bg güç üretebilen Kona N Line bu özelliğiyle sınıfında rakipsiz.

Karşılaştırmanız açısından en yakın rakipler bir zamanlar 155 bg’lik versiyonu bulunan Renault Captur, gene 155 bg’lik 1.0 hibrit Ford Puma, 1.5 TSI motorundan 150 bg veren Volkswagen T-Roc ve gene pandemi dolayısıyla Türkiye’de sınırı olan sayıda bulunan 145 bg’lik 1.2 PureTech Peugeot 2008.

Ruh hastası ayarındaki Kona N ile standart Kona arasındaki köprü görevini gören 198 bg’lik Kona N Line, makyaj öncesindeki 177 bg’lik 1.6 T-GDI’ın aksine dört çeker değil. Sadece buna pek de ihtiyacı yokmuş şeklinde esasen.

Her neyse, sözü daha oldukca uzatmayalım ve gelin Hyundai Kona N-Line’ın düzgüsel makyajlı Kona’lardan neleri değişik beraber bakalım.

“Neleri Değişik?” serimizin bundan önceki videosunu izlemiş miydiniz?

[ad_2]