LastikPark’ın katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz ani kaçış manevrası yada daha popüler ismiyle geyik testi serimizin yeni kısmına sefalar getirdiniz. Bu testimizde evvel belirlediğimiz ve videoda belirttiğimiz şekilde dizilen engeller kullanılıyor.

Serimizin bu seferki konuğu Opel’in D segment temsilcisi Insignia. 1.5 litre hacimli dizel motora haiz olan vasıta 1.540 kilo’lık boş ağırlığa haiz. Testimize konuk olan araçta 18 inç çaplı jantlar ve 245/45-R18 ebatlarında Bridgestone Turanza T005’ler kullanılıyor. Denemelerimiz esnasında hava sıcaklığının 35 aşama bulunduğunu belirtelim.

78 km/s şeklinde yüksek sayılabilecek bir hızlıca yaptığımız ilk denememizde beklediğimizden iyi bir performans gösteren otomobil bu süratin üstüne çıktığındaysa limitlerine birazcık erken ulaştı şeklinde. Gene de aracın ESP ayarlarının güvenlikten yana ağır basmış olduğu söylenebilir.

Ayrıca Insignia’nın yumuşak ayarlı direksiyon sisteminin bu tip manevraları kolaylaştırdığını belirtelim. Büyücek boyutlarla dar havuzlarımıza giriş ve çıkışta bu özelliğin mühim bulunduğunu söyleyebiliriz. Sistemin birazcık daha kısa turlu olması, aynı manevralarda birazcık daha kolaylık sağlayabilirdi.

Bilhassa minik dizel motoru ve varlıklı donanımıyla daha oldukca konforlu sürüşlerin aracı şeklinde görünen model, zorlandığında sürücüsünü yüz üstü bırakmadığını gösterdi. Sert olmayan süspansiyon sistemi Insignia’yı bu testte yana yatırıyor olsa da hareketin aşırıya kaçmadığını söyleyebiliriz. Bu testin daha yüksek süratlerle geçilebilmesi, sportif kullanıma daha da uygun lastikler ve daha büyük jantlarla mümkün olabilir.