Astrolojide, gökyüzündeki yer edinen 12 takımyıldızından her birisine burç denir. TDK da, burç terimini bu şekilde açıklamıştır. Horoskoplarda çizilen göksel haritalardaki daire üstüne yerleştirilmiş şekilde, 12 bölümden her birisini oluşturan burçlar; aslen bir nevi takımyıldızlarının kendisidir. Bu burçlar her bir ayı temsil etmektedir.

2023 Aralık Ayı Hangi Burç?

Burçlar insanların doğdukları aylara nazaran hesaplanır. Bu burçlar kişilerin karakterlerini ve özelliklerini yansıtmaktadır. Kişinin hangi burca haiz bulunduğunu bilmek için doğum tarihini bilmek gerekir.

23 Kasım – 21 Aralık arası Yay burcu, 22 Aralık – 20 Ocak arasından doğanlar ise Oğlak burcu özelliklerini taşır.

Aralık Ayı Doğan Burçların Özellikleri

Yay burcu olan kişiler genel olarak bakıldığında girişimci ve etken bir yapıya haiz insanlardır. Pozitif enerjiye haiz yay burcu insanları Felsefe alanına meraklı insanlardır. Bunun haricinde öteki bir özellikleri ise özgür ruhlu bir yapıya sahiplerdir. Özgürlüklerine düşkün ve baskı yapılmasından hoşlanmazlar.

Yay burcu kişiler genel olarak güler yüzlü, sevecen ve atılgan insanlardır. Meraklı olmalarından dolayı araştırmacı bir yapıya sahiplerdir. Öğrenme çabaları bulunmakla beraber sorgulayıcı bir yapıya da sahiplerdir.

Oğlak burcu disiplinli, özgür ruhlu, iyi önder olma ve tertipli kişilikleri ile tanınır.  Oğlak burcu disiplinli, özgür ruhlu, iyi önder olma ve tertipli kişilikleri ile tanınır. Kova burçları; insanları iyi tanıma ve duygusallıkları ile bilinir.

Oğlak denince akla ciddilik, tutuculuk ve kuvvetli irade gelir. Çalışkanlıkları ile kolaylıkla başkalarının saygısını kazanırlar. Güvenilir ve dürüst kişiliğe sahiptirler.