Astrolojide, gökyüzündeki yer edinen 12 takımyıldızından her birisine burç denir. TDK da, burç terimini bu şekilde açıklamıştır. Horoskoplarda çizilen göksel haritalardaki daire üstüne yerleştirilmiş halde, 12 bölümden her birisini oluşturan burçlar; aslına bakarsak bir nevi takımyıldızlarının kendisidir.

2023 Kasım Ayı Hangi Burç Oluyor?

24 Ekim’den 22 Kasıma kadar doğanlar Akrep burcu oluyor. 23 Kasım – 21 Aralık arası doğanlar Yay burcu oluyor.

Kasım Ayında Doğanların Burcu Nedir ve Özellikleri Iyi mi Olur?

Akrep burçları belirgin özelliklere haizdir. Su grubunda bulunan Akreplerin uğurlu günü salıdır. Uğurlu sayısı 9 olan Akrep burçlarının en sevilmiş olduğu taş topazdır.

Akrep burçlarının uğurlu renkleri canlı kırmızı ve siyahtır. Misk ve manolya kokuları talih getirir. Marş ve canlı parçalar Akreplerin enerjilerini artırır. Karanlık bir özelliğe haiz olan Akreplerin en büyük arzusu varlıklı olmaktır. Merhametsiz olmaları ile malum Akrep burcuna mensup kişiler yaşam boyu birilerine yada bir şeylere güvenmek isterler.

Akrep burçları neredeyse her şeyi uç noktalarda yaşar. Onlar için gri yoktur. Dünyadaki her şey ya siyah ya da beyazdır. Yaşamayı seven ve kıymet verdikleri şeylere tutkuyla bağlı kalan Akrepler başladığı işleri kesinlikle bitirirler. Fizyolojik olarak da kuvvetli özelliklere haiz olan Akrep burcuna mensup kişiler ansızın sinirlenip ansızın mutlu olabilirler.

Yay burcu olan kişiler genel olarak bakıldığında girişimci ve etken bir yapıya haiz insanlardır. Pozitif enerjiye haiz yay burcu insanları Felsefe alanına meraklı insanlardır. Bunun haricinde öteki bir özellikleri ise özgür ruhlu bir yapıya sahiplerdir. Özgürlüklerine düşkün ve baskı yapılmasından hoşlanmazlar.

Yay burcu kişiler genel olarak güler yüzlü, sevecen ve atılgan insanlardır. Meraklı olmalarından dolayı araştırmacı bir yapıya sahiplerdir. Öğrenme çabaları bulunmakla beraber sorgulayıcı bir yapıya da sahiplerdir.