Bodrum’a kendi aracınızla, otobüsle ya da uçakla gelebilirsiniz. İlçeye hava kanalıyla ulaşım Milas-Bodrum Havalimanı’ndan sağlanır. Bodrum’a uzaklığı 32 kilometredir. Havalimanından merkeze taksi, vasıta kiralama yada havalimanı servisleriyle ulaşabilirsiniz. Ortalama 35 dakika sürecektir.

Karayolu tercih edecekler ise Bodrum’a, Milas üstünden ulaşacaklardır. Tek sınırı Milas’la olduğundan Milas’tan geçmek mecburi doğrultu olacaktır. Otobüsle gelmek isterseniz birçok otobüs şirketi arasından istediğinizi seçerek yarımadaya ulaşabilirsiniz. İstanbul-Bodrum arası 706 km, ortalama 10 saat sürecek olup Ankara-Bodrum arası 708 km ve İzmir-Bodrum arası 242 km. Bodrum, Muğla’nın merkezine ise 111 km uzaklıktadır.

Her ne kadar alışılagelmiş anlayış Bodrum’a yaz aylarında gitmek olsa da Bodrum’a ne süre gideceğiniz aslen beklentinize nazaran değişmektedir. Bodrum dört mevsim rahat ve keyifli hayatıyla turistlere kucak açmaktadır.

Doğal ki sıcak yazları Bodrum, kum, deniz, güneş ve renkli gece yaşamı oldukça çekici bir seçenek olacaktır. Bodrum’un rengarenk yaz festivalleri de bu düşünceyi destek sunar yöndedir. Yaz boyu devam eden konserler, yelken yarışları, dans gösterileri oldukça ilgi çekici olabilir. Fakat yazın gitmeyi seçerken de bazı şeyleri göz önünde tutmanız gerekmektedir. Ilk olarak hepimiz bu şekilde düşündüğü için yazları Bodrum dolup taşmaktadır. Hem yerli hem de yabancı turistlerin akın etmiş olduğu ilçe, her yıl yazları popülaritesini kaybetmeden kapasitesinin sınırlarını zorlamaktadır. Bununla beraber konaklama seçeneklerinin erkenden dolabileceği ne olursa olsun düşünülmelidir. Nitekim rezervasyonlarınızı evvel yapmak isteyebilirsiniz.

Bahar ayları, bilhassa yaz başlangıcı ve bitişindeki aylar gene tatile erken başlamış olan, tatilini uzatan yada tatile sadece eylül ayında çıkabilen tatilciler için oldukça tercih edilen zamanlardır. İlkbahar ve güz ayları ılık geçerken daha azca insan yoğunluğuyla rahatça dinlence yapabilirsiniz. Eğer ki alternatif bir dinlence arıyorsanız, “gene eğleneyim fakat kalabalık olmasın, birazcık kafamı dinleyeyim” diyorsanız, kış aylarında bile Bodrum’a gitmeyi tercih edebilirsiniz. Bilhassa Mandalina Festivali meydana getirilen ocak aylarında yada Gündoğan Sucuk ve Şarap Festivali’nin yapıldığı şubat aylarında da iyi bir seçenek olabilir.

Bodrum gerek koylarıyla gerek beldeleriyle gerekse merkezindeki zamanı ve kültürel varlıklarla gezilecek birçok yer sunmaktadır. Turistlerin ilgi alanlarına nazaran sıralanabilecek gezme mekanları, yaz dönemlerinde oldukça fazla rağbet görmektedir. Sokaklar, plajlar, festival alanları ve zamanı bölgeler, yerli ve yabancı turistlerle dolup taşmaktadır. Bodrum’da, kaç gün kalırsanız kalınca, ne olursa olsun meydana getirecek bir şeyler yada gezecek yeni bölgeler keşfedeceksinizdir. Bodrum, yaş aralığı yada kültür farkı gözetmeden ziyaretçilerine oldukça sayıda alternatif sunmaktadır.

Bodrum Gezilecek Bölgeler

Hem tarih hem sanat hem eğlence bulabileceğiniz bir ilçe olan Bodrum’da, gezilecek bölgeler içinde eşi olmayan manzarasıyla Bodrum Kalesi ve Tavşan Adası, güzel sularıyla Bodrum koyları, zamanı değerlerle dolu Sualtı Arkeolojik Müzesi, Pedasa Antik şehri, Myndos Kapısı, Antik Tiyatro, Halikarnas Mozolesi, Akıllı Müren Müzesi bulunmaktadır. Bahsi geçen tüm bu yerlerle ilgili detaylı bilgiye aşağıda ulaşabilirsiniz.

Rengarenk, bolca sebzeli, zeytinyağlı, deniz ürünlü Ege mutfağının farkı, Bodrum’da oldukça hissedilir. Bodrum oldukça geniş bir yiyecek skalasına haizdir. Bu lezzetler en lüks restoranlarda da mahalli lezzetler hazırlayan esnaf lokantalarında da beğeninize sunulur. Bodrum’un dört bir yanı; arada denize de girip çıkabileceğiniz, bir taraftan mahalli yiyecekleri deneyebileceğiniz mekanlar, geceleri fasıl sesleri yükselen meyhaneler, zeytinyağlı sebze yiyecekleri servis eden esnaf lokantaları, köy kahvaltısı hazırlayan kafelerle çevrilidir.

Asmalı Çardak, ünlülerin de uğrak noktası olan Yalıkavak’ta bulunur ve kahvaltısıyla meşhurdur. Yalıkavak’ta kahvaltı için tercih edebileceğiniz bir öteki adres de Havva Ana’dır. Oldukça popüler olan bu mekanda börek çeşitleri denenebilir. Gümüşlük’teki Lokmacı Ana’da ilk olarak ballı lokma, mandalina reçeli ve mandalina lokumu denemeniz gerekir.Çay, kahve severler içinse tüm koylarında kıyıda bulunan oldukça çeşitli çay bahçeleri vardır.

Bodrum’un mekanları adeta müşteriyi doyurmadan göndermeyecek türdendir. Kabak çiçeği dolması ve karışık kızartma, burada ne olursa olsun denemeniz ihtiyaç duyulan lezzetlerin önderlik yapar. Her iki seçenek de değişik yerlerde yiyebilseniz bile aslolan tadına Bodrum’da varacağınız lezzetlerdir. Deniz börülcesi, zeytinyağlı bamya, enginar salatası, turp otu salatası Bodrum’un hafifçe mahalli yemeklerinden bazılarıdır. Ek olarak Bodrum denilince akla gelen yemekler içinde köpoğlu mezesi, hardalotu salatası, keşkek, otlu çökelekli börek ve çingene salatası şeklinde lezzetler de mevcuttur. Köpoğlu mezesi, meze ve zeytinyağlı oldukça seven Bodrumluların patlıcan, biber, yoğurt ve domatesle yaptıkları bir yemektir. Çingene salatası ise bol miktarda lor peyniri kullanılarak yapılır.

Mandalina bahçelerinin içinde keyifle yiyecek yiyebileceğiniz ve son zamanlarda oldukça popüler olan mekan Bağ Arası da akşam yemeği için tercih edilebilir; fakat ne olursa olsun rezervasyon yaptırmak gerekir. Benzer atmosferde bir yer için Limon oldukça popüler bir alternatiftir. Bodrum’un eskilerinden Hocanın Yeri, lezzet standardını düşürmeden rağbet görmeye devam eden yerlerdendir. Pişmeden börek, pide, sac kavurması, puf börekleri ve mantı alternatifleriyle Bodrum’un en başarıya ulaşmış mutfaklarından biridir. Mantı isteyenler içinse Bitez Mantıcısı, hem uygun fiyatlı hem de leziz bir tercih olacaktır.

Bodrum’da balık ve deniz ürünleri de sık pişer. En taze balık ve deniz ürünlerini bulabileceğiniz Bodrum’dan mezeler ve balık çeşitlerinden oluşan bir masaya oturmadan ayrılmamalısınız. Bunun için bilhassa Gümüşlük’te restoranlardan birini seçmeniz önerilir. Sadece yalnızca Gümüşlük’te değil, Bodrum’un neredeyse her noktasında güzel bir balık restoranı bulabilirsiniz. Bunlardan bazıları Sahil Balık, Terzi Mustafa’nın Yeri, Memedof, Orfoz, Kocadon, Mimoza, Kayabaşı Restoran, Gemibaşı Restoran, Atılay, Köhne Restoran ve Sait Restoran’dır. Meşhur Bodrum döneri de buradayken denemeniz ihtiyaç duyulan lezzetler arasındadır. Bunun için en doğru adres Şirin Sebzeli Döner olacaktır. Ek olarak Bitez Dondurmacısı’na gidip başka yerlerde karşılamanız zorluk derecesi yüksek rengarenk çeşitlerden deneyebilirsiniz. Mandalinalı dondurma ne olursa olsun denenmelidir. Bunların yanı sıra pazarlarda da oldukça çeşitli yiyecekler ve baharatlar görmeniz mümkündür.

Bodrum alışveriş mevzusunda da oldukça çeşitli alternatifler sunmaktadır. İlk olarak ilçe merkezinde bulunan Bodrum Çarşısı alışveriş için sıkça tercih edilen bir adrestir. Burası Bodrum’un en kalabalık noktası denebilir. Barlar Sokağı’ndan Halikarnas’a kadar gider. Bu çarşıda neredeyse her şey mevcuttur. Bodrum Çarşısı’nda hususi dokumalar, halılar, ahşaptan yapılmış eşyalar, takılar, iğne oyaları, çömlekler, nazar boncukları ve daha yüzlerce çeşit ürün bulabilirsiniz. Çarşı içinde oldukça fazla göreceğiniz Bodrum sandaletleri, Milas kumaşları ve el sanat ürünleri gelen turistlerin ilgisini en oldukça çeken hediyeliklerdendir. Ek olarak su kabakları, deniz kabukları ve süngerler de sevdiklerinize armağan etmek suretiyle alabileceğiniz ürünler arasındadır. Çarşı içindeki restoranlar, barlar, yazları gece 03.00’e kadar açıktır. Hatta bazı dükkanlar yoğun dönemlerde 24 saat emek vermeyi tercih ederler.

Çarşı haricinde Bodrum’da mahalli pazarlara da ne olursa olsun gitmelisiniz. Haftanın her günü ilçenin değişik değişik yerlerinde kurulan semt pazarlarında bölgesel eşyalar, sahil elbiseleri yada taze sebze ve meyveler bulabilirsiniz. Burada satılan garip el işleri, değişik otlar ve baharatlar, bölgesel kumaşlar ve ev yapımı reçeller ilginizi çekebilir. Bilhassa salı günleri kurulan Bodrum Kumaş Pazarı’na ne olursa olsun gitmelisiniz. Öteki günler, Gümbet, Türkbükü, Ortakent, Gündoğan, Yalıkavak ve Turgutreis semtlerinde pazarlar kurulmaktadır.

Bunun haricinde Bodrum’da büyük avmleri de bulunmaktadır. Bunlar Oasis Alışveriş Merkezi, Milta Bodrum Marina, Palmarina Yalıkavak, D-Marin Turgutreis Marina, Konacık Avenue AVM, Ortakent Midtown AVM şeklinde değişik değişik bölgelerde bulunan büyük alışveriş merkezleridir. Bilhassa marinadaki alışveriş mekanları oldukça fazla seçenek sunmaktadır. İçlerinde sanat galerileri, açık hava sineması, kafeler ve sanat merkezleri mevcuttır. Bu sebeple de buralar alışveriş dokusu gittikçe gelişmekte ve çekiciliği artırmaktadır.

  • Ambulans: 112
  • Polis: 155
  • İtfaiye: 110
  • Orman yangın suç duyurusu hattı: 177
  • Jandarma: 156
  • Sahil Güvenlik: 158
  • Gezim Danışma Bürosu: (0 252) 316 10 91
  • Bodrum Belediyesi: (0 252) 316 10 09
  • Bodrum Milas Havaalanı: (0 252) 523 01 01
  • Bodrum Havaalanı Taksi: (0 252) 523 00 24
  • Bodrum Otogar: (0 252) 316 26 37