Her ne kadar yeni insanlarla tanışmak için kullanılan uygulamalara yenileri eklense de, Bumble popülerliğini yitirmiyor. İlk mesajı hanımefendilerin atması şeklinde benzersiz bir özelliğe haiz olan uygulama, en iyi “dating” uygulaması olarak Tinder’la yarış halinde. Peki ya Bumble iyi mi kullanılıyor? Tinder’dan daha mı iyi?

Bumble iyi mi kullanılır?

Bumble’da hesap oluşturmak için Feysbuk hesabınızla ya da telefon numaranızla giriş yapmanız gerekiyor. iPhone kullanıcıları bunlara ek olarak Apple ID’leriyle de giriş yapabiliyor. Bunun peşinden profilinizi oluşturuyorsunuz: fotoğraf ekliyor, bir yaşam öyküsü yazıyor, burcunuz ya da ne kadar spor yaptığınız şeklinde bilgilerin haricinde “Muhteşemim şu sebeple…” şeklinde cümleleri tamamlayabiliyorsunuz.

Bumble’ı kullanmadan ilkin eşleşme tercihlerinizi de ayarlamak isteyebilirsiniz. Yaş ve uzaklık şeklinde filtreler ekleyebilir, aradığınız kişinin cinsiyetini adam, hanım ya da hepimiz olarak belirleyebilirsiniz.

Parasız bir Bumble hesabıyla 11 “Gelişmiş Filtre”nin bir tek 2 tanesini ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede yaşam seçimi (içki kullanımı ve sigara kullanımı şeklinde) ya da arayış (öylesine bir ilişki ya da ciddi bir ilişki şeklinde) filtreleri belirleyebiliyorsunuz. Bir Premium hesapla da istediğiniz kadar Gelişmiş Filtre belirleyebiliyorsunuz.

Aşağıda Bumble Premium ücretlerini görebilirsiniz::

  • Haftada 99,99 TL
  • Ayda 219,99 TL
  • 3 aylık 499,99 TL
  • 6 aylık 899,99 TL

Bunun haricinde daha ucuz olan Bumble Boost bulunuyor. Uygulama içi tutarları ise şu şekilde

  • Haftalık 49,99 TL
  • Ayda 109,99 TL
  • 3 aylık 269,99 TL
  • 6 aylık 499,99 TL

Bumble Boost ile kullanıcılar sola kaydırdıkları (Kısaca eşleşmek istemedikleri) kişileri geri alabiliyor, eşleşmelerde bildiri atma süresini 24 saat daha uzatabiliyor, sınırsız kaydırma hakkına haiz oluyor, haftada 1 tane Spotlight’a (profilinizi eşleşmek için kaydıranlar için ön plana koymaya yarıyor) ve haftada 5 tane SuperSwipe’a (potansiyel olarak eşleşeceğiniz birine eşleşmek istediğinizi belirtme özelliği) haiz oluyorsunuz.

Premium üyeleri yukarda bahsettiğimiz tüm özelliklere ek olarak sınırsız Gelişmiş Filtre’ye, süresi bitmiş eşleşmelerle yeniden eşleşme özelliğine, Seyahat Modu’na (konumunuzu istediğiniz bir yer olarak belirleyebiliyorsunuz) ve sizi beğenen herkesi görebilme özelliğine haiz oluyor.

Profil ve tercihlerinizi tamamladıktan sonrasında sıra kaydırmaya geliyor. Bumble bu anlamda Tinder’a benziyor: beğenmediğiniz kişileri sola, beğendiklerinizi sağa kaydırıyorsunuz. Profili aşağı kaydırdığınızda ise profille ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bumble parasız kullanımda kullananların günlük kaydırmaları için belirli bir sayı vermiyor, sadece durmadan kaydırdığınız anlaşılırsa, 24 saat süresince yeniden kaydıramıyorsunuz.

Daha ilkin belirttiğimi şeklinde Bumble, ilk mesajı bir tek hanımefendilerin atmasını (eğer bir adama bildiri atan bir adam değilseniz doğal) mümkün kılıyor. Eğer bir kadınsanız ve “Bumble hanımefendiler için iyi mi çalışıyor?” diye soruyorsanız, oldukça kolay.

Eğer bir kadınsanız, bir eşleşmeye cevap vermek için 24 saatiniz oluyor, cevap vermezseniz de eşleşme kayboluyor. Doğal parasız hesaplar için günde bir kez bu süreyi uzatma hakkınız da bulunuyor. Bir kez bildiri attığınızda, eşleşmenizle sohbeti başlatıyorsunuz. Doğal mesajınıza 24 saat içinde yanıt alamazsanız, eşleşmeniz gene bitiyor. Eğer yanıt aldıysanız, taraflardan biri eşleşmeyi tamamlayana ya da rapor edene kadar konuşabiliyorsunuz.

Bumble’ı bir tek bir “ilişki” arayanların kullanmasına gerek yok. Bumble BFF’i kullanarak iyi dostluklar da kurabiliyorsunuz. Ara yüz oldukça orijinale benzer ve gene eşleşmek için kaydırıyorsunuz. Sadece kullanıcılar aynı anda bir tek bir amaç için eşleşme yapabiliyor.

Bumble Tinder’dan daha mı iyi?

Tinder’ın pek de iyi olmayan ününden dolayı Bumble’ın daha iyi bir seçenek bulunduğunu düşünüyor olabilirsiniz. İki uygulama da birbirine benziyor, ikisinde de eşleşme için kaydırıyorsunuz. Eğer “kaydırmak” sizin tarzınız değilse, ne Tinder ne de Bumble’ı tercih etmeyeceksiniz.

Eğer kaydırmak problem değilse fakat erkeklerden bildiri almak istemeyen bir kadınsanız, Bumble’a bir fırsat verebilirsiniz. Doğal Bumble’ın 24 saat kuralı, iki taraf için de can can sıkan olabilir. Bazı durumlarda derhal söyleşi etmek istemeyebilir yada uygulamaya dönerek bakmayı unutabilirsiniz. Tinder’ın bu anlamda herhangi bir süre sınırı olmadığını hatırlatalım.

Tinder’ın Bumble BFF şeklinde bir alternatif hizmeti de bulunmuyor. Eğer halihazırda bir ilişkiniz var ise ve değişik bir yazışma arıyorsanız, Bumble gene sizin en iyi alternatifiniz olacak.

Bunun yanında Tinder ve Bumble’da karşılaşacağınız insan tiplerinin farklılığı ile ilgili de çeşitli tartışmalar bulunuyor. Bazılarına bakılırsa Bumble’dakiler Tinder’dakilere bakılırsa daha ciddi insanoğlu. Her iki uygulamadan tanışıp uzun soluklu ilişkiler yaşayan ve evlenenler olduğundan, bu önyargıları o kadar da aklınıza takmanıza gerek yok.

Bumble’daki kullanıcılar evlilik ya da daha azca ciddi ilişkiler ardında olabilir.

Bumble’ın artı ve eksileri neler?

Artılar:

  • Bumble’ı kullanmak parasız (sizi beğenenleri görmek şeklinde özellikler bir tek Premium kullanıcılara hususi)
  • İlk mesajı hanımefendiler atıyor. Doğal bu durum iyi mi baktığınıza bakılırsa değişebilir
  • Eşleşmeler 24 saat içinde bildiri atmak zorunda. Eğer “ilgisiz” birilerinden sıkıldıysanız bu sizin için bir artıya dönüşüyor
  • Bumble yaşam seçimi ve ilgi alanları açısından birçok filtre seçeneğine haiz (sadece Premium kullanıcı değilseniz bir tek iki tane seçebiliyorsunuz)
  • Bumble’ın eşleşmenizi tanımak için yanıt verilen keyifli soruları bulunuyor
  • Bumble BFF ile bir tek arkadaşlık oluşturmak da mümkün

Eksiler:

  • Bumble Boost’un 1 aylık üyeliği 109,99 TL’yken, Tinder’ın aylık 58,99 TL’den süregelen birçok değişik üyelik tipi bulunuyor
  • İlk mesajı erkekler atamıyor, eğer bir adama bildiri atmıyorsa.
  • Eşleşmeler eğer her iki şahıs de 24 saat içinde bildiri atmazsa kayboluyor. Bunun haricinde parasız kullanıcılar günlük uzatma haklarını kullanabiliyor
  • Profilde kullanıcılar birden fazlaca cinsiyet ya da cinsel yönelim seçebiliyorlar, sadece bir tek adam, hanım yada her ikisi için arama yapılabiliyor.
  • Bir seferde Bumble Date yada BFF’ten birini kullanabiliyorsunuz

Bumble adam ve hanımefendiler için iyi mi çalışıyor? Eşcinseller için durum ne?

Heteroseksüeller için hanımefendiler ilk mesajı atmak zorunda.

Eğer heteroseksüel değilseniz, Bumble birazcık değişik çalışıyor. Eğer bir başka hanım arayan bir kadınsanız, ikiniz de ilk mesajı atabiliyorsunuz (doğal 24 saatlik sınır gene geçerli). Aynı durum adam arayan erkekler de ilgilendiriyor. Eğer hem adam hem de hanım arayan bir erkekseniz, bir adama ilk mesajı atabiliyorsunuz. Fakat hanıma değil.

Eğer kendinizi her iki cinsiyetten de nitelendirmiyorsanız, Bumble size adam ya da hanım arayanlara gösterilmeniz mevzusunda tercih yapmanızı istiyor. Bu açıdan bakıldığında, uygulamanın herkesi kapsamadığını söyleyebiliriz, sadece sonuçta Tinder bir tek adam ya da hanım aramanıza olanak sağlıyor.

Netice olarak Bumble, kendi avantaj ve dezavantajları bulunan bir eşleşme uygulaması. Eğer hakikaten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorsanız, denemenizde yarar var.