İnsan ile hayvanın birleşmesinden canlı doğabilir mi?

Değişik cinslerin birleşerek ortaya bir yavru çıkarmalarına biyolojik bir engel vardır. Bunun birincisi spermin yumurtayı bulabilmesidir. Spermler gözleri olmamalarına, takip edecekleri güzergahı gösteren bir sistem de bulunmamasına karşın şaşırmadan yollarını bulurlar. En önde giden de yumurtaya ilk ulaşan olarak içine girer. İşte burada tabiatın koyduğu bir sınırlama vardır. İnsan spermi yalnız insan yumurtasını tanır ve birleşme işlemini yalnız onunla yapar.

İkinci sebep, iki değişik cinsin DNA’larının birbirlerine uymamasıdır. Aynı cinste dişi ve adamın DNA’ları, bir fermuarı kapattığınızda dişler iyi mi karşılıklı olarak birbirlerine geçerlerse, o şekilde uyumlu olarak birleşirler. İnsanlarda 23 çift kromozom vardır. Mesela 15 yada daha değişik sayıda kromozoma haiz bir hayvanı döllediğinde, meydana gelen orantısızlıktan, ortaya çıkacak hücre anormal bir yapıda olur ve gelişimine bile başlayamaz.

Şempanze ile insanoğlunun genetik yapıları yüzde 99 aynı olduğuna ve teorilere nazaran milyonlarca yıl evvelki ataları aynı olduğuna nazaran onlar içinde bir uyumun sağlanması gerekmez mi?

Bilim adamlarına nazaran bu yüzde 99 benzerlik yalnız proteinlerin mukayesesinden ortaya çıkıyor, yoksa DNA dizilişinin uyumu anlamına gelmiyor. İnsan sağlığı için DNA haritasını çıkarmada son aşamaya gelinmiştir fakat tüm bu bilgiler, yeniden insan sağlığı için tıp alanında kullanılacaktır. Kısaca ileride mitolojide olduğu şeklinde insan başlı, hayvan vücutlu yada tersi yaratıklar ortalarda dolaşmayacaklardır. Buna en azından etik bakımdan toplumun baskısı müsaade etmeyecektir.

Madem iki ayrı cinsin birleşmesinden yavru olmuyor, o halde at ile eşek birleşince iyi mi katır doğabiliyor? Bir kere bu istisnai bir durum ve at ile eşeğin DNA yapıları insan ve öteki hayvanlar arasındakilere kıyasla birbirlerine oldukca yakın. Bunda bile netice üreme açısından sıhhatli olamıyor.

Katırın anası at, babası eşektir. Katırlar adam yada dişi olabilirler fakat doğuştan kısırdırlar, üreyemezler. Oldukca nadir de olsa bazı dişi katırların doğum yaptıkları görülmüştür fakat erkekleri kesinlikle kısırdır. Bu yüzden katır elde etmek için her seferinde ata ve eşeğe gereksinim vardır.

Katırlar güçlü, dayanıklı ve kanaaatkardırlar. Birazcık huysuz ve inatçı olmalarının sebebi bu hususi durumları olabilir. Aslına bakarsak uygun ortam bulduklarında adam at (aygır) ile dişi eşek de birleşiyor. Bu ilişkiden doğan küçüklere ‘Bardo’ (yada ester) deniliyor. Bunlar öbürleri kadar dayanıklı olmadıklarından daha seyrek yetiştiriliyorlar.