Ticari hayata atılmak isteyenlerin başlangıçta atması ihtiyaç duyulan bazı temel adımlar vardır. Bu adımların en başlangıcında gelen konulardan biri ise şirket kuruluşu. Dijitalleşmenin son hızla gelişmeye devam etmesi şirket kuruluşunda da değişik çözümleri bununla beraber getiriyor. Son yıllarda online şirket kuruluşu oldukça revaçta. Yükümlü Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli online bir platform vesilesiyle şirket kurmanın en temel avantajlarını süre tasarrufu, kolay yönetim, global pazara erişim, vergi ve teşvik bilgilendirmeleri olarak dört başlıkta derliyor.

ABD, İngiltere, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya’yı kapsayan geniş bir coğrafyaya ticaretini taşımak isteyen ufak ve orta büyüklükteki şirketlere, şirket kuruluşundan vergilendirmeye kadar olan süreçte ürün ve hizmetler sunan Yükümlü’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Kenan Açıkelli, geleneksel yöntemlerden değişik olarak online şirket kurmanın avantajlarını dört maddede sıralıyor:

    1. Süre tasarrufu: Geleneksel yöntemlerle şirket oluşturmak oldukca ciddi bir evrak süreci gerektiriyor. Online şirket kurulumunda ise girişimci belgeleri imzalamak için uzun sıralarda beklemek zorunda kalmıyor. Online şirket kuruluşunda süratli işlem süreçleri, belgelerin elektronik ortamda düzenlenmesi, ödemelerin online yapılması şeklinde avantajlarla işlemler oldukca süratli gerçekleştirilebilirken, girişimciler tutum ettikleri vakti kuracakları işi geliştirmek için kullanabiliyor. Yükümlü olarak biz de kullanıcılarımızın kısa bir müracaat formunu doldurmalarının peşinden birkaç gün içinde şirket kuruluşlarını gerçekleştiriyoruz.

 

    1. Kolay yönetim: Online şirket kuruluşu dijitalleşmenin değişik yararlarından da yararlanmanıza olanak sağlıyor. Online olarak kurduğunuz şirketinizi gene online olarak yönetebilmeniz mümkün. Girişimciler; gelir-gider takip edeni, harcama sınıflandırma, satmaca oluşturma, satmaca ödeme, banka entegrasyonu ile hesap hareketlerini eşleştirme şeklinde gereksinimlerini tek platform üstünden yönetebiliyor. Biz de ABD, İngiltere ve Avrupa’daki firmalar için sunduğumuz ön muhasebe ürünümüz WorkhyBooks ile kullanıcılarımızın bu saydığımız süreçleri kolayca yönetmelerinin yanı sıra gerçek zamanlı raporlarla doğru finansal kararları vermelerine de destek oluyoruz.

 

    1. Global pazara erişim: Bir tek bulunmuş olduğu ülkede değil, global pazarlarda iş yapmak isteyen her girişimci için yurt haricinde şirket oluşturmak mühim bir hedef. Ticaretlerini değişik pazarlara taşımak isteyenlerin kafasındaki en büyük sual işaretlerinden birisi ise regülasyonlarını bilmedikleri bir ülkede iyi mi şirket kuruluşu gerçekleştirecekleri oluyor. Aslına bakarsak bu büyük şeklinde görünen fakat çözümü oldukca kolay olan ihtiyacı online şirket kurma platformlarıyla çözmek mümkün. Yükümlü olarak, aynı Türkiye’de olduğu şeklinde ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri olan Estonya, Hollanda, Almanya’da o ülkenin regülasyonları çerçevesinde kullanıcılarımızın şirket kuruluşlarını gerçekleştiriyor ve peşinden tüm finansal süreçlerini yönetebilmelerine destek oluyoruz.

 

    1. Vergi ve teşvik bilgilendirmeleri: Girişimciler için vergi ve teşviklere ilişkin gelişimleri yakından izlemek ve bu tarz şeyleri iş süreçlerine dahil etmek oldukca ciddi bir ehemmiyet taşıyor. Bilhassa KOSGEB destekleri ve vergi istisnası şeklinde mevzularda devamlı değişimler olabiliyor. Bunlar, iş süreçlerini yönetirken kimi zaman gözden kaçabiliyor. Online şirket kurduğunuz platformlarda şirket kuruluşunun peşinden bağlarınız kopmuyor. Bu tür platformlar sizleri devamlı bilgilendirmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Örnek olarak, kısa sürede çıkan genç girişimci kazanç istisnası ile beraber girişimcilerin 75 bin TL’ye kadar ödemekten muaf oldukları vergi tutarı 150 bin TL’ye çıkartıldı. Yakından takip ettiğimiz bu biçim mevzuları hızlıca kullanıcılarımızla paylaşarak iş planlarını şekillendirmelerine destek oluyoruz.