Burun problemlerine nazaran rinoplasti çeşitleri nedir?

Eğri, kemerli, kırık burunlar, problemli burun delikleri, nefes alma problemleri, burun ucu düşüklükleri, gerilmiş ya da geniş burunlar, ince ya da kalınca derili burun tipleri rinoplastinin çeşitlerini meydana getirmektedir. Her bir durum için uzman hekimler tarafınca değişik teknikler kullanılabilmekte ve değişik yaklaşımlarla ele alınıp planlama yapılmaktadır. Adam hastalarda burun estetiği; hanım hastaların sayısından daha düşük olsa da adam hastalarda burun estetiği ameliyatının giderek yaygınlaştığı görülmektedir. Maskülen görüntüyü kaybetmeden yapılacak rinoplasti ameliyatı ile adam hastaların da memnun edici sonuçlara erişmesi amaçlanmaktadır.

Rinoplasti teknikleri nedir?

Teknik olarak ilk ayırım operasyonun açık yada kapalı yöntemle yapılması açısından değerlendirilmesidir. Bu ayırım kişiye hususi planlanmaktadır. Burnun yapısı, cilt tipi, burun hacminin yüze oranı benzer biçimde seçenekler değerlendirmenin kriterleri içinde yer verilmiştir. Her iki yöntemin de avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Teknik olarak en doğru seçimin yapılması bu yüzden de büyük ehemmiyet taşımaktadır. Burnun, cildin ve yüzün genel olarak değerlendirilmesiyle en doğru tekniğe karar verilmelidir. Açık ve kapalı yöntemin uygulanmasında değişik yaklaşımlarda bulunmaktadır. Tekniğin uygulanması aşamasında bu yaklaşımlardan hangisinin uzmanlar tarafınca tercih edileceğine gene oldukça yönlü değerlendirmeyle karar verilmektedir.

“Sağlıklı nefes alma”

Op. Dr. Cenk Teker

-Ultrasonik rinoplasti (Piezzo); hem açık hem kapalı yöntemde kullanılmaktadır. Ameliyatın çoğu zaman
daha azca travmayla yapılmasını sağlar.

-Konvansiyonel Rinoplasti (Klasik); açık ve kapalı yöntemlerde de kullanılan geleneksel rinoplasti yöntemidir.

-Mikrotur Rinoplasti; bu yöntemi her burna uygulamak mümkün değildir.

-Kombine Rinoplasti (Combined); tek bir yöntemin değil aynı anda birden fazla yöntemin kullanılabildiği yöntemdir. Faydanın sağlanabilmesi edinim ve değişen teknolojinin aynı anda kullanılmasıyla mümkün olup, rinoplasti, dolgu, botoks, ip askı vb. benzer biçimde medikal güzel duyu uygulamalarıyla kombine edilebilir ve bunlar aynı seansta gerçekleştirilebilir.

“Sağlıklı nefes alma”

Rhinophilosophia nedir?

Rinoplastinin felsefesi olarak tanımlanabilir.

Her yüzün her kişinin eşi olmayan ve benzersiz özellikleri bulunmaktadır ve bu yüzden de her insana aynı burun şeklinin aynı tekniklerle yapılması mümkün değildir. Kişiye hususi güzel duyu yaklaşımla en uygun tekniğin kullanılması ve burnuna da kişiye hususi bir biçim verilmesi temel esasını oluşturmaktadır.

Hastanın isteklerini göz ardı etmeden, hekimin bakış açısının ve öngörüsünün sürece deneyim ve bilgisiyle dahil olup yönetebilmesiyle mümkün olmaktadır. Kişinin yaşam boyu aynada göreceği burundan bugün de ilerleyen yıllarda da kıvanç duyması rhinophilosopia felsefesinin planlamada uygulanmasıyla hayata geçmektedir.