Astrolojide, gökyüzündeki yer edinen 12 takımyıldızından her birisine burç denir. TDK da, burç terimini bu şekilde açıklamıştır. Horoskoplarda çizilen göksel haritalardaki daire üstüne yerleştirilmiş şekilde, 12 bölümden her birisini oluşturan burçlar; aslına bakarsak bir nevi takımyıldızlarının kendisidir.

2023 Ekim Ayı Hangi Burç?

24 Eylül- 23 Ekim tarihleri içinde doğanlar Terazi burcunun özelliklerini taşır. 24 Ekim – 22 Kasım tarihleri içinde doğanlar Akrep burcunun özelliklerini taşır. Terazi burçları güzel ve lüks olan her şeyden hoşlanır. Genel kanının aksine dengeli olmaları ile malum terazilerin hayatlarındaki her şeyi dengeleme gereksinimleri vardır. İyi birer dost olan Terazi burçları bulundukları ortamda derhal fark edilirler.

Akrep burçları fizyolojik açıdan kuvvetli ve konsantrasyon sahibi kişilerdir. Kararlılık, delici bir anlayış, yaşamın anlamını sorgulayan özellikleri vardır. Değişime eğilim, kendini yenileme arzusu, başkalarına esin veren ve derin kişilik yapısına haiz olurlar.

Ekim Ayında Doğanların Burcu Nedir ve Özellikleri Iyi mi Olur?

Dış görünüşlerine ehemmiyet veren Terazi burcuna mensup kişilerin uğurlu sayıları 6, uğurlu taşları da opaldır. Sanatı seven Terazilerden ozan, yazar, ressam şeklinde mesleklere yönelim çoktur. Temizlik ve bakımlı olma mevzusunda titiz olan Terazi burçlarının yönetici gezegeni Venüs’tür.

Güzellik gezegeni olarak malum Venüs, tüm özelliklerini bu burçta olanlara yansıtır. Terazi burçlarının uğurlu günü cumadır. Sevgiye ehemmiyet veren Terazi insanları kıymet verdikleri kişileri canlar pahasına korumak isterler.

Akrep burcunun uğurlu sayısı 9’dur. Uğurlu taşları ise opaldır. Akrepler kadar yaşamda tutkuyla yaşayan azca insan vardır. krep’ler yakın ilişkilerinde büyük bir yoğunluk ve itimat içinde olma arzusu içindedirler. Bu yüzden oldukça rahat birliktelikler yaşamazlar. Bir beraberlik onların hayatına büyük bir dönüşüm getirmelidir. Bu tutumları yüzünden kendilerini ve partnerlerini yıpratabilirler.

Daha sakin ve itimat veren bir eş tarafınca dengelenmeleri gerekir. Sadece tutkulu yanları onların yüzeysel ilişkilerden oldukça uzun vadeli birlikteliklere eğilim göstermesine niçin olabilir. Eğer haritalarında daha çok aşırılık getiren unsurlar var ise, bu durum ilişkilerinde ani bitişlere niçin olabilir.