Google Asistan, arama motoru teknoloji devi firmanın Siri’ye yanıtı ve kendisi de “Hey Google!” çağrısına yanıt veriyor.

Eğer kaçırdıysanız, “Bard ile Google Asistan” üstünde bir süredir çalışılıyor. Çalışmanın amacı Bard’ı, kısaca Google’ın YZ destekli söyleşi robotunu, Asistan’a entegre etmek. Şimdi de karşımızdaki sızıntı yardımıyla, bu çalışmaya dair “gerçek” bir şeyler görebiliyoruz.

‘Bard ile Google Asistan’ demosu Pixel Tips uygulamasından çıktı

Ekim ayından bu yana, Google sesli yardımcısını Bard YZ ile güçlendirme planına dair daha çok data vermedi. Sadece sonunda Bard ile Asistan’ın iyi mi çalışacağına dair beklenmedik bir yerden data aldık: Pixel Tips uygulamasından.

Keskin gözlü bir X kullanıcısı tarafından fark edilen “sızıntıya” bakılırsa, Android kullanıcıları Asistan uygulamasının yerini alan yeni bir Bard uygulamasına haiz olacak. Google Pixel telefonların çoğunda kullanılabilir durumdaki Pixel Tips uygulamasında yer edinen demo, Bard ile Asistan’ın ne yapabileceğine dair en detaylı veriyi sağlıyor.

Demo, ‘Bard ile Asistan’ın fotoğraflara ne yapabildiğini gösteriyor

Mesela, videoda kullanıcılar bir çiçeğin fotoğrafını yükleyip “Bu çiçeği satın aldım. Ona iyi mi bakacağıma dair YouTube videoları ve ipuçları gösterir misin” komutunu verince, Bard bitkinin bakımına dair videolar ve detaylı ipuçları sağlıyor.

Bu, Google Asistan’ın daha ilkin sunmuş olduğu kişisel destek deneyiminin fazlaca ötesine geçiyor. Google Asistan, şu andaki haliyle direkt sorgu ve komutlara cevap verebilen bir araçtan fazlası değil. Sadece Bard ile entegrasyonu onu daha üretken ve bağlam algılayabilen bir hale getiriyor.

Yeni asistan, eskisine benzer şekilde çalışacak; kısaca Bard’a “Hey Google” diyerek ya da ana ekran tuşuna basılı tutarak ulaşabileceksiniz.

Bu kişisel asistan ilginizi çektiyse, bir güzel haber daha verelim, onunla tanışacağımız tarih de belli oldu şeklinde. Android uzmanı Mishaal Rahman’a bakılırsa, Pixel Tips uygulamasının kaynak kodu Mart 2024’ü işaret ediyor.

Fakat Bard ile Asistan hususi durumunun Tensor işlemcisi bulunmayan Pixel cihazlarda çalışmadığını açıklayalım. Kısaca eğer Pixel Tablet ya da Fold sahibiyseniz ve videoyu kendiniz görmek istiyorsanız, şansınıza küsmelisiniz.


Chance Townsend’in haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi