Irak Aile Ziyareti Vizesi İşlemleri

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaretçi Vizesi Evrakları

1 – Irak vize başvuru formu
2 – Pasaport
3 – Seyahat süresini kapsayan özel seyahat sağlık sigortası
4 – Araçla seyahat edenlerden triptik belgesi (gümrük geçiş karnesi), ehliyet ve ruhsat fotokopisi
5 – 3 adet biyometrik fotoğraf
6 – Konfirme edilmiş otel rezervasyonu.
7 – Irak’a kara yolu ile gidecek olan yolcular vizelerini Başkonsolosluk’ dan, Hava yolu (uçak) ile seyahat edecek olan yolcular ise, vizelerini Irak’da gidecekleri havalimanından alabilirler.
8 – Seyahat süresi boyunca kişinin kendisini finanse edebilecek miktarın bulunduğu banka hesap cüzdanı, kredi kartı…
9 – Noter tasdikli sağlık raporu

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaret Vizesi

Ziyaret vizesi, yabancı ülkelerde bulunan akraba yahut tanıdık kişilerin ziyaret edilebilmesi için gerekli olan vize türüdür. Ziyaret vizesi alabilmek için yabancı ülkede bulunan ziyaret edeceğiniz kişiden davet mektubu almanız gerekirken, davet mektubunuzun olmaması halinde ziyaret vizesi alma imkânınız bulunmayacaktır. Irak oturum izni sahibi vatandaşlar ise kefillerinden alacak olduğu yazıyla çalışma ofisine başvuruda bulunarak 1. Derecede akrabaları için ziyaret vizesi talebinde bulunabilirler. Çalışma ofisi, ziyaret vizesi başvuru talebinizi olumlu karşılaması halinde ise Dış İşleri Bakanlığı aracılığıyla Irak Ankara Büyükelçiliği’ne yahut Irak İstanbul Başkonsolosluğu’na vize verilmesi talimatı göndermesi ile bu şekilde olan ziyaret vizenizi alabilirsiniz. Irak Konsolosluğu 35 yaş altı bayanlara vize vermemektedir. Fakat 35 yaş altı bekâr bayanların yanlarında eşi yahut 1. derece kan bağı olduğu akrabası varsa Irak vizesi alabileceklerdir. Ziyaret vizesi maksimum 90 geçerli olan kısa süreli bir vizedir. Irak Konsolosluğu, vize başvurularını sadece danışmanlık yapan acenteler aracılığıyla kabul etmektedir.

Irak Konsolosluğu, Irak Aile Ziyareti Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır

Irak ziyaret vizesi, Irak Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerinden alınabilmektedir. Irak ziyaret vizesi başvurularında bulunurken, yenilenmiş bir pasaportla başvuru yapmalı, seyahat tarihinden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan pasaportlarınızı tercih etmelisiniz. Ayrıca başvuru işlemlerinde kullanılacak olan pasaportların en az 2 boş sayfası olması ise Irak Konsolosluğunun göz önünde bulunduracağı bir konudur. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportlarla başvuru işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Irak aile ziyareti vizesi alabilmek için kefilinizin olması zorunlu olurken Irak vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce doldurulmalıdır. Vize başvuru evraklarınız arasında tamamlanamamış olan her belge ise Irak ziyaret vizesini başarılı bir şekilde almanızı engelleyecektir

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaret Vizesi Kaç Günde Alınır?

Irak ziyaret vizesi, evrakların tamamlanma ve değerlendirme süresine göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda konsolosluk görevlileri evrakların değerlendirme sırasında ek süreye ihtiyaç duyarken bu durum vizeniz açıklanma süresine etki eder. Olasılıkların göz önünde bulundurulması halinde ise, Irak seyahat vizesi 7 ila 10 iş günü içerisinde alınabilecektir.

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaret Vize Süresi Ne Kadardır?

Irak ziyaret vizesi kısa süreli vize türleri arasında bulunurken, maksimum 90 gün geçerlidir. İstenilmesi ve şartların yerine getirilmesi halinde Irak ziyaret vize süresi uzatılabilir.

Irak Konsolosluğu, Irak Ziyaret Vizesi Nasıl Uzatılır?

Irak ziyaret vizesinin süresin maksimum 90 gündür. 90 gün ziyaretiniz için yeterli bir süre olmadığı takdirde bir takım prosedürleri yerine getirerek kalış sürenizi uzatabilirsiniz. Irak ziyaret vize sürenizi uzatabilmek için yine o ülkede yaşayan bir kefilinizin olması ise zorunludur.

Yeşil pasaport sahiplerinin Irak vizesi almaları gerekir mi?

Resmi pasaport sahibi Türkiye vatandaşları Irak vizesi almaları gerekecektir. Resmi pasaport sahibi Türkiye vatandaşları Irak vizesine tabiiyken seyahatlerinden 30 gün içerisinde vize başvuru işlemlerine başlayabilirler.