Mobil uygulamalara olan ilgi artış göstermeye devam ediyor. Bir mobil uygulamanın daha fazlaca tercih edilmesi için ise uygulama geliştiricilerin dikkat etmesi ihtiyaç duyulan birçok unsur bulunuyor. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunulması için hız ve güvenlik faktörleri öne çıkıyor. Meydana getirilen araştırmalar da bunu kanıtlıyor. Dimensional Research tarafınca meydana getirilen araştırma neticeleri; kullananların yüzde 53’ünün bir uygulama çökerse uygulamayı terk ettiğini, yüzde 41’inin de uygulamanın minimum 2 saniye yada daha kısa sürede yüklenmesini beklediğini ortaya koyuyor.

Mobil uygulamalar sundukları çözümlerle yaşamı kolaylaştırıyor. Kullanıcılara işlevsel bir uygulama sunmak için ise birçok bileşenin bir araya gelmesi gerekiyor. Meydana getirilen araştırmalar bir mobil uygulamanın tercih edilmesindeki öne çıkan faktörün ‘hız’ bulunduğunu ortaya koyuyor. Ödeme, e-ticaret ve haritalama benzer biçimde öteki bulut hizmetleriyle entegrasyon ve etkileşim için değişik Application Programming Interface’ler (API) kullanılıyor. Mobil uygulama kullananların sayısındaki artış işlem trafiğini artırırken uygulamaların da performansını büyük seviyede etkiliyor. Arayüzler uygulamanın öteki yazılımlarla veri alışverişi yapmasına izin verirken, bu süreçte ağ bant genişliğinden dolayı gecikmeler yaşanabiliyor.

Uygulamaların performans ve hızı kurumların itibarını etkiliyor

Uygulama performansının kurumların itibarı üstünde mühim bir yeri bulunduğunu vurgulayan Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Artan trafik, kullananların tehlikeli sonuç hizmetlere en fazlaca gereksinim duydukları anda erişimini engelleyebiliyor. Bu tür problemler markanın değerinde uzun soluklu hasara niçin olabilir. Google, arama motoru sonuçlarında üst kısımlarda, kullananların arama sorgularıyla ilgili uygulamalar önerir. Yavaş çağrılardan meydana gelen gecikme, mobil uygulamanın Google’daki konumunu da negatif etkileyebilir” dedi.

Ölçeklenebilirliğin de önemine değinen Sevim, “Geliştiriciler, yoğun saatlerde artan talepleri karşılamak için informasyon işlem kaynaklarını ölçeklendirebilmelidir. Yalnızca kaynak sunucuya güvenmek, trafik biriktiğinde ölçeklendirme kabiliyetini sınırlar” diyor.

Güvenliğin önemi artmaya devam ediyor

Siber güvenlik, bir mobil uygulamanın daha fazlaca tercih edilmesini elde eden unsurlar içinde yer ediniyor. API arayüzlerinin uğramış olduğu siber ataklar tüm platformun çalışmasını engelleyerek uygulamaya erişimi kesintiye uğratıyor. Bu sebeple mobil uygulamalarda sağlam bir güvenlik çerçevesinin kurulması gerekiyor. Genel ağlar vesilesiyle mobil cihazlar ve sunucular içinde veri aktarımı, kod enjeksiyonu benzer biçimde fena amaçlı saldırılara karşı savunmasız olduğundan siber ataklar veri ve kullanıcı gizliliğini tehlikeye atan problemler içinde yer ediniyor.

Medianova Aksela, optimum hız ve güvenliği bir arada sunuyor

Medianova Aksela ile mobil uygulamaların optimum performans göstermesini elde eden bir hızlandırma çözümü sunduklarının altını çizen Sevim, “Medianova Aksela, geliştiricilerin süratli, güvenli ve erişilebilir uygulamalar sürdürmesine olanak tanır. E-ticaret, OTT, oyun ve daha birçok sektördeki pazar liderleri kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmak için Aksela’yı kullanıyor*. Aksela ile DDoS atak koruma ve WAAP, Web Application & API koruma benzer biçimde birçok özellik sunuyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )