Kısa sürede yatırım bölgesini Avrupa ve Orta Asya’ya genişleten WePlay Ventures, oyun ekosistemindeki mühim oyuncuların işbirliğiyle Avrupa’daki en büyük oyun hızlandırma programını başlattı. Avrupa, Orta Asya ve Türkiye’de mobil, PC, konsol ve Web3 platformları için oyun geliştiren erken aşama oyun stüdyoları programa başvurabilecek.

Üç aylık program süresince stüdyolar finans, iş geliştirme ve stratejinin yanı sıra, yazılım geliştirme, sanat ve oyun tasarımı benzer biçimde teknik alanlarda eğitim alacak. Sektör profesyonelleriyle tanışma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacaklar. Programı başarıyla tamamlayan oyun stüdyoları, oyunlarını dünyanın en büyük yayıncılarıyla kontrol etme ve WePlay Ventures’tan yatırım alma fırsatını yakalayacak.

Fizyolojik emek harcama alanları 13 ülkede kullanılabilecek

Avrupa’nın önde gelen oyun şirketlerinin işbirliğiyle oluşturulan oyun hızlandırma programı, sunmuş olduğu yatırım ve yayıncılık fırsatlarıyla öteki programlardan ayrışıyor. Bölgedeki katılımcılar içinde data paylaşımını artırmayı ve sinerjiyi geliştirmeyi amaçlayan program, online olarak gerçekleştirilirken, 13 ülkedeki fizyolojik emek harcama alanlarından da yararlanılabilecek. Ülkelerle ilgili bilgiler ve programın ayrıntıları yakında açıklanacak.

En fazlaca ümit vaat eden sadece gözden kaçan oyun stüdyolarını bulmayı hedefliyoruz”

Uzun süredir üstünde çalışmış oldukları program vesilesiyle heyecanlı olduklarını söyleyen WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit, “Oyun stüdyolarının stratejik ve finansal rehberliğe ihtiyacı bulunduğunu görüyoruz ki bu da hızlandırma programımızın temelini oluşturuyor. WePlay Ventures olarak, erken aşama oyun stüdyolarını elimizden gelen her şekilde desteklemeye kararlıyız” dedi.

Bora Koçyiğit sözlerini şöyleki sonlandırdı: “Avrupa oyun ekosisteminin önde gelen paydaşlarıyla beraber, Avrupa’nın en büyük oyun hızlandırma programına imza atacak bir program oluşturduk. Programın beklentileri aşacağına ve bölgedeki tüm oyun piyasasına büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz.”